Παγκόσμια Τράπεζα: Ενέκρινε 12 δισ. δολάρια για πρόσβαση των αναπτυσσόμενων χωρών στα εμβόλια

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 08:58
UPD:09:06
REUTERS/Johannes Christo

Την έγκριση ενός σχεδίου βοήθειας ύψους 12 δισ. δολαρίων για να διασφαλίζει ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες θα έχουν άμεση πρόσβαση στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, όταν αυτά είναι διαθέσιμα, ανακοίνωσε χθες Τρίτη, η Παγκόσμια Τράπεζα.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν «για τη χρηματοδότηση της αγοράς και της διανομής εμβολίων, τεστ και θεραπειών του κορωνοϊού για τους πολίτες τους», διευκρινίζει η Παγκόσμια Τράπεζα στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με αυτό τον τρόπο θα εμβολιαστούν «έως 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι».

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο περιθώριο των φθινοπωρινών συνεδριάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η Παγκόσμια Τράπεζα σκοπεύει με την ανακοίνωση αυτή να στείλει «ένα μήνυμα στη βιομηχανία έρευνας και τη φαρμακευτική βιομηχανία, ότι οι πολίτες των αναπτυσσόμενων χωρών πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί μέρος ενός πακέτου βοήθειας που φτάνει έως τα 160 δισ. δολάρια ως τον Ιούνιο του 2021 και το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα