Η Alstom στη Νάντη

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 10:28
UPD:10:35

 Με 49 οχήματα τραμ Citadis θα προμηθεύσει, έναντι τιμήματος 200 εκατ. ευρώ, η Alstom την εταιρεία συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς τη πόλη της Νάντης (Γαλλία).

 «Από τη δεκαετία του 1980 η πόλη της Νάντης έχει αφήσει το στίγμα της στην ιστορία των αστικών μεταφορών στη Γαλλία, ως ηγέτιδα στον εκσυγχρονισμό του τραμ. Είμαστε πολύ περήφανοι που για άλλη μια φορά η πόλη της Νάντης μας εμπιστεύτηκε να εξοπλίσουμε το δίκτυό της με τα υπερσύγχρονα οχήματα τραμ της σειράς Citadis», δηλώνει ο Jean-Baptiste Eiméoud, Senior Vice President της Alstom στη Γαλλία.

Τα οχήματα Citadis διαθέτουν πιστοποιημένα στοιχεία και αναβαθμισμένη προσβασιμότητα, παρέχοντας στους κατοίκους της Νάντης ένα αξιόπιστο και άμεσα διαθέσιμο μέσο μεταφοράς στην πόλη. Τα τραμ Citadis είναι ιδιαίτερα ενεργειακά αποδοτικά και 99% ανακυκλώσιμα.

Επτά από τις δεκατρείς εγκαταστάσεις της Alstom στη Γαλλία θα συμμετάσχουν στο σχεδιασμό και την κατασκευή του τραμ για την πόλη της Νάντης: Λα Ροσέλ (σχεδιασμός και συναρμολόγηση των οχημάτων και υλικοτεχνική υποστήριξη), Λε Κρεζό (φορεία), ‘Ορνάν (κινητήρες έλξης), Βαλανσιέν (εσωτερικός σχεδιασμός οχήματος), Έξ αν Προβάνς (σύστημα προστασίας και υποβοήθησης οδηγού), Σέντ Ουέν (εξυπηρέτηση μετά την πώληση) και Βιλεμπάρν (ηλεκτρονικά συστήματα οχήματος).

Μέχρι σήμερα έχουν πωληθεί πάνω από 2.700 οχήματα τραμ της σειράς Citadis σε περισσότερες από 60 πόλεις σε 20 χώρες παγκοσμίως. Τα τραμ Citadis έχουν ήδη διανύσει πάνω από 1 δισ. χιλιόμετρα. Κατά το οικονομικό έτος 2019/20, η Alstom κατέγραψε πωλήσεις ύψους 8,2 δισ. € και παραγγελίες ύψους 9,9 δισ. €. Με έδρα στη Γαλλία, η εταιρεία έχει
παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες και απασχολεί 38.900 εργαζόμενους.

naftemporiki.gr

                                        

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα