Σε υψηλό δύο εβδομάδων οι ευρωπαϊκές μετοχές, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο

Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2020 10:48
UPD:10:49
REUTERS/STAFF

Σε υψηλό δύο εβδομάδων σκαρφάλωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα Πέμπτη, με τις ανακοινώσεις βελτιωμένων εταιρικών αποτελεσμάτων, τα νέα μέτρα στήριξης της βρετανικής οικονομίας και το χθεσινοβραδινό ράλι στη Wall Steet, να δίνουν ώθηση στους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,70% έχοντας αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Οκτωβρίου κι επέκτεινε το ανοδικό του σερί στις 5 συνεδριάσεις, παίρνοντας μεγάλη ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο που έχει ξεπεράσει το +2,50%.  

Ο βρετανικός FTSE 100 κινείται επίσης ανοδικά, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας, να επεκτείνει το ήδη τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων περισσότερο από το αναμενόμενο κατά 150 δισ. λίρες.

Η μετοχή της Societe Generale σημείωσε άνοδο 5,7%, αφού επέστρεψε σε κέρδη το γ΄ τρίμηνο του 2020,  καθώς το τμήμα συναλλαγής μετοχών συνέχισε να ανακάμπτει από το αδύναμο ξεκίνημα του τρέχοντος έτους.

Ο γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ProSiebenSat.1 Media  επιβεβαίωσε τις προοπτικές του για ολόκληρο το έτος και επέστρεψε σε κέρδη το γ΄ τρίμηνο, με αποτέλεσμα η μετοχή του να ενισχύεται πέραν του 6%.

Στον αντίποδα η μετοχή της Lufthansa υποχωρεί 1,70% μετά τις ζημιές 2 δις. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.  

Πηγή: Reuters

 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα