Ρωσία: Προχωράει στην έκδοση 2 κρατικών ευρωομολόγων

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 10:54
UPD:10:57
EPA/SERGEI ILNITSKY

Η Ρωσία θα εκδώσει 2 κρατικά ομόλογα διατιμημένα σε ευρώ, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη στο Reuters πηγή της χρηματοπιστωτικής αγοράς, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι έχει επιλέξει 3 κρατικές τράπεζες ως ανάδοχους για την πρώτη έκδοση ευρωομολόγου φέτος.

Η Ρωσία σχεδιάζει να εκδώσει ένα 7ετές Eurobond και ένα διάρκειας 10 ή 12 ετών, όπως ανέφερε η πηγή.

Η Μόσχα θέλει να εκμεταλλευτεί την παγκόσμια αγορά χρέους για πρώτη φορά από το 2019, καθώς τα προηγούμενα σχέδιά της να συγκεντρώσει 3 δισ. δολάρια σε ευρωομόλογα φέτος, ανατράπηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού και στη συνέχεια από τον αυξανόμενο κίνδυνο των δυτικών κυρώσεων, αναγκάζοντας τη Μόσχα να επικεντρωθεί στον εγχώριο δανεισμό.

Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι επέλεξε τις κρατικές τράπεζες VTB Capital, Gazprombank και Sberbank CIB ως ανάδοχους.

Ο υπουργός Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία εξετάζει την έκδοση ευρωομολόγου πριν από το τέλος του έτους, τονίζοντας ότι η πιθανή πώληση θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ και τις συνέπειες αυτών για τη Μόσχα.

Οι ρωσικές αγορές και το ρούβλι ενισχύθηκαν από τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, με το ρωσικό νόμισμα να καταγράφει το μεγαλύτερο μονοήμερο κέρδος έναντι του δολαρίου από τον Νοέμβριο του 2016, στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ.

Η Ρωσία, η οποία εξέδωσε τελευταία φορά ευρωομόλογο το 2019, αναζητά επιπλέον πηγές χρηματοδότησης για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού που έχει προκληθεί από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και την πανδημία του κορωνοϊού.

Πηγή: Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα