Υποχωρούν από το υψηλό 8 μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 10:51
UPD:10:52
STAFF

Υποχωρούν από το υψηλό 8 μηνών οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα Τρίτη, καθώς οι αυστηρότεροι περιορισμοί για την αναχαίτιση του κορωνοϊού σε ολόκληρη την ήπειρο, αντιστάθμισε τον ενθουσιασμό από τα θετικά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί 0,16% στις πρώτες συναλλαγές, μετά το κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο από τις 27 Φεβρουαρίου χθες Δευτέρα, μετά τα θετικά αποτελέσματα για  της φαρμακευτικής Moderna.

Οι βραχυπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές παραμένουν ασαφείς, με τη Σουηδία να γίνεται η τελευταία χώρα που κινείται για να περιορίσει τις δημόσιες συναθροίσεις καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού στη σκανδιναβική χώρα αυξάνονται, την ίδια ώρα που ένας Βρετανός ιατρικός σύμβουλος προτείνει την ενίσχυση του συστήματος τριών επιπέδων περιορισμών, όταν τελειώσει το πλήρες lockdown στην Αγγλία.

Ο τραπεζικός κλάδος δέχεται πιέσεις μετά από άνοδο άνω του 3% χθες, καθώς η μετοχή της BBVA σημειώνει απώλειες 3,4% μετά τις αναφορές ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Sabadell για τη δημιουργία της δεύτερης μεγαλύτερης εγχώριας τράπεζας στην Ισπανία, με όρους περιουσιακών στοιχείων.

Απώλειες σημειώνουν και οι κλάδοι ενέργειας και ταξιδίων και αναψυχής.  

Στο -0,10% βρίσκονται τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο, στο -0,30% το Λονδίνο.

Πηγή: Reuters

 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα