Άνοδος των ευρωπαϊκών μετοχών στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 10:53
UPD:10:54
STAFF

Σταθερές κοντά σε υψηλό εννεαμήνου παραμένουν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα Τετάρτη καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην Ευρώπη και οι αυξανόμενες ελπίδες ότι σύντομα θα είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο συντηρούν το θετικό κλίμα στην αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3%, με τις τραπεζικές μετοχές να ενισχύονται κατά 1,6% ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να στείλει 'σήμα' για άρση της απαγόρευσης για τα μερίσματα των τραπεζών την επόμενη χρονιά.

Οι ενεργειακές μετοχές συνέχισαν να κινούνται ανοδικά καθώς οι τιμές του αργού επέκτειναν το ράλι τους εν μέσω ελπίδων για γρήγορη ανάκαμψη στη ζήτηση για καύσιμα.

Η Γερμανία και οι τέσσερις διαφορετικές περιοχές που αποτελούν το Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψαν τα σχέδιά τους να επιτραπούν συγκεντρώσεις με συγκεκριμένους περιορισμούς τα Χριστούγεννα, ενώ η Γαλλία θα αρχίσει να χαλαρώνει το δικό της lockdown αυτό το σαββατοκύριακο ύστερα από σημαντική μείωση στον αριθμό νέων κρουσμάτων και νοσηλευομένων ασθενών.

Ο δείκτης blue-chips στο Λονδίνο, FTSE 100, σημείωσε άνοδο 0,4% ενώ ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,4% στην αρχή της διαπραγμάτευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ReutersΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα