Υποτονικό ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με Γερμανία και Βρετανία στο επίκεντρο

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 10:42
UPD:10:43
REUTERS/STAFF

Υποτονικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα Τετάρτη στο πρώιμο στάδιο των συναλλαγών, με τους επενδυτές επιφυλακτικούς από την επέκταση των περιορισμών στη Γερμανία και τις ζοφερές προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας.

Ο Euro STOXX 600 κινείται μεταξύ οριακών απωλειών και κερδών, με τον τεχνολογικό κλάδο και της υγείας να προπορεύονται με ήπια άνοδο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση σταμάτησε ένα ανοδικό τετραήμερο σερί του πανευρωπαϊκού δείκτη, καθώς οι επενδυτές εξαργύρωσαν τα κέρδη που τροφοδοτήθηκαν από τα αισιόδοξα νέα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε χθες Τετάρτη, ότι η Γερμανία θα επεκτείνει μέχρι τουλάχιστον τις 20 Δεκεμβρίου τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στις αρχές του τρέχοντος μήνα, για να συγκρατήσουν το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού που σαρώνει μεγάλο μέρος της Ευρώπης,.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου κινείται πτωτικά, μετά τις προειδοποιήσεις του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, ότι η οικονομία πρόκειται να συρρικνωθεί κατά 11,3% φέτος και την αποκάλυψη σχεδίων για το μεγαλύτερο δανεισμό στην μεταπολεμική ιστορία της Βρετανίας.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή του ομίλου καταναλωτικών αγαθών Unilever σημειώνει άνοδο 1,5%, μετά τη συμφωνία να αγοράσει την αμερικανική εταιρεία βιταμινών SmartyPants Vitamins.

Πηγή: ReutersΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα