Ρωσία: Ρεκόρ εισροών στις χρηματιστηριακές εταιρείες το γ΄ τρίμηνο του 2020

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 14:00
REUTERS/MAXIM ZMEYEV

Οι εισροές στις χρηματιστηριακές εταιρείες στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 1,3 τρισ. ρούβλια (17,3 δισ. δολάρια) το γ΄ τρίμηνο του 2020, ποσό που συνιστά ρεκόρ, φθάνοντας συνολικά στα 12,7 τρισ. ρούβλια, όπως δήλωσε η κεντρική τράπεζα σήμερα Πέμπτη, μια τάση που οφείλεται στα χαμηλά επιτόκια ρεκόρ και τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Η τράπεζα δήλωσε ότι 1,6 εκατομμύρια άτομα άνοιξαν νέους λογαριασμούς μόνο το διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, επίσης ένα ρεκόρ.

«Βλέπουμε τεράστιο ενδιαφέρον από τους επενδυτές για το χρηματιστήριο», δήλωσε ο Αλεκάντερ Ιναβόφ, επικεφαλής ενός από τα τμήματα ανάλυσης της κεντρικής τράπεζας. «Από τις 30 Σεπτεμβρίου είχαν ανοίξει περισσότεροι από 7,6 εκατομμύρια λογαριασμοί, εκ των οποίων οι 3,4 εκατομμύρια άνοιξαν από επενδυτές μέσα στο 2020».

Μετά από μια τριετή αδράνεια, αρκετές ρωσικές εταιρείες πραγματοποίησαν Αρχικές Δημόσιες Προσφορές φέτος, με την πιο πρόσφατη της εταιρείας διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων Ozon, η οποία άντλησε σχεδόν 1 δισ. δολάρια από την εγγραφή της στη Νέα Υόρκη την Τρίτη.

Η κατασκευαστική Samolet εισήλθε στο χρηματιστήριο τον Οκτώβριο και ο ναυτιλιακός κολοσσός Sovcomflot άντλησε περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι ρωσικές μετοχές σκαρφάλωσαν σε πολύμηνα υψηλά σήμερα, ωθούμενες από τις σχετικά υψηλές τιμές του πετρελαίου και την αισιοδοξία ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα είναι έτοιμα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα