Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 10:46
UPD:10:49
EPA/EMILIO NARANJO

Μικτά πρόσημα παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, εν αναμονή της δημοσίευσης μίας σειράς μακροοικονομικών στοιχείων για την Ευρωζώνη, ενώ οι αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca, έχουν επιβαρύνει κάπως το κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί περί του 0,15%, δεχόμενος πιέσεις από τις βρετανικές μετοχές, καθώς το χρηματιστήριο του Λονδίνου καταγράφει απώλειες 0,90%.

Η μετοχή της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca κινείται πτωτικά 0,6%, μετά την ανάδειξη ερωτημάτων σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου της στην τελική φάση, ορθώνοντας πιθανώς εμπόδια για ταχεία έγκρισή του από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι πιθανό να διεξάγει μια επιπλέον δοκιμή για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, χρησιμοποιώντας χαμηλότερη δόση.

Ο γερμανικός DAX παρουσιάζει κέρδη 0,22% κι ενώ τα κρούσματα στη Γερμανία ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο και ο ημερήσιος αριθμός νεκρών σημείωσε ρεκόρ.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχειά σχετικά με το επιχειρηματικό και οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

Πηγή: ReutersΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα