Πτώση καταγράφεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην έναρξη της συνεδρίασης

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 10:33
UPD:10:38
REUTERS/STAFF

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στην έναρξη της τελευταίας συνεδρίασης του Νοεμβρίου, ενός μήνα ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αναδειχθεί ο καλύτερος ιστορικά.

Οι προσδοκίες για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από το υποψήφια εμβόλια κατά του κορωνοϊού, τροφοδότησαν το ράλι των μετοχών στη διάρκεια του τρέχοντος μήνα.

Στο μεταξύ μετά την επανέναρξη των συνομιλιών για το Brexit διά ζώσης, οι επενδυτές αναμένουν αναφορές από την επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον και της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μία επικοινωνία η οποία θεωρείται ως η πρώτη ένδειξη είτε προς μια εμπορική συμφωνία είτε για κατάρρευση των συνομιλιών, πέντε εβδομάδες πριν από την προθεσμία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί περί του 0,3%, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κατά 0,5% μετά από τα κέρδη τεσσάρων εβδομάδων, που τον έχουν ενισχύσει σχεδόν 15% μέχρι στιγμής για το Νοέμβριο.

Ο κλάδος της ενέργειας παρουσιάζει τη μεγαλύτερη κάμψη, με τις μετοχές των BP και Shell να ασκούν πιέσεις, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν πριν τη συνάντηση του ΟΠΕΚ+, κατά την οποία αναμένεται οι χώρες μέλη να αποφασίσουν εάν θα επεκτείνουν τις ημερήσιες περικοπές παραγωγής, ούτως ώστε να επιφέρουν εξισορρόπηση στην αγορά πετρελαίου.  

Πηγή: ReutersΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα