Ε.Ε.: Ανεπαρκή τα χρήματα για την οικονομική ανάκαμψη, θεωρεί υψηλόβαθμο στέλεχος

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 11:48
UPD:11:52
REUTERS/TOBY MELVILLE

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποίησε αυτόν τον μήνα ότι τα εθνικά σχέδια μέχρι στιγμής για δαπάνες 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ από τα κοινά ταμεία του μπλοκ για την αναζωογόνηση των οικονομιών που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού ήταν πολύ «φτωχά», σύμφωνα με πηγές στο Reuters.

Αυτή η ψυχρή εκτίμηση, που κοινοποιήθηκε στους απεσταλμένους της ΕΕ στις 7 Ιανουαρίου, σε κλειστή συνάντηση, το περιεχόμενο της οποίας περιγράφηκε στο Reuters από τρεις διπλωματικές πηγές, υπογραμμίζει την άνιση μάχη των 27 για τις δαπάνες.

Η γραφειοκρατία, η πολιτική αντιπαράθεση και το ιστορικό κινδύνου απάτης υπονομεύουν τον στόχο της εξασφάλισης ίσης οικονομικής ανάκαμψης για να καταστήσουν τις χώρες της ΕΕ πιο ισορροπημένες μετά την πανδημία που έχει επιδεινώσει το χάσμα σε ολόκληρη την Ένωση.

«Τα σχέδια στερούνται διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, στρατηγικού οράματος, συγκεκριμένων στόχων και οικονομικής αποδοτικότητας. Μένει πολύς δρόμος ακόμη », δήλωσε ένας διπλωμάτης των Βρυξελλών. Ένας δεύτερος διπλωμάτης είπε ότι η Επιτροπή τόνισε ότι ορισμένα σχέδια δεν ήταν αρκετά συγκεκριμένα και στερούνται μετρήσιμων στόχων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το ReutersΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα