Αυστραλία: Κατά 61% μειώθηκαν οι κινεζικές άμεσες επενδύσεις το 2020

Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 09:16
UPD:09:19
REUTERS/THOMAS PETER

Η Κίνα παρότρυνε χθες την Αυστραλία να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την πρακτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου των Εξωτερικών Γουάνγκ Γουενμπίν σχολίασε σχετικά απαντώντας σε έρευνα, στο πλαίσιο μιας μελέτης που πραγματοποίησε ένας φορέας στην Αυστραλία, αναδεικνύοντας τη μείωση των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα.

Οι κινεζικές άμεσες επενδύσεις στην Αυστραλία μειώθηκαν κατά 61% στα 783 εκατομμύρια δολάρια το 2020, καταγράφοντας μείωση-ρεκόρ κατά την τελευταία εξαετία, σύμφωνα με την έρευνα του Γραφείου Οικονομικής Έρευνας για την Ανατολική Ασία του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας.

Τα στοιχεία αντανακλούν άμεσα, μερικά πραγματικά προβλήματα στις σχέσεις Κίνας-Αυστραλίας, σύμφωνα με τον Γουάνγκ. Η ουσία της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας είναι αμοιβαία ευεργετική, εξυπηρετώντας με τα αποτελέσματά της και τις δύο πλευρές, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο.

Οι επενδύσεις των κινεζικών εταιριών στην Αυστραλία έχουν συνεισφέρει ουσιαστικά στην τοπική οικονομική ανάπτυξη, στο βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων, αλλά και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Παρά το γεγονός ότι οι άμεσες κινεζικές επενδύσεις στο εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 3,3% την προηγούμενη χρονιά, οι κινεζικές άμεσες επενδύσεις στην Αυστραλία μειώθηκαν δραστικά, σύμφωνα με τον Γουάνγκ, που κάλεσε την πλευρά της Αυστραλίας να σκεφτεί σοβαρά τους λόγους πίσω από την εξέλιξη αυτή.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, XinhuaΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα