Ο δημιουργός του McΑfee κατηγορείται για απάτη με κρυπτονομίσματα

Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 18:17
UPD:18:26
EPA/SEDAT SUNA

Ο επιχειρηματίας Τζον ΜακAφι, δημιουργός του λογισμικού προστασίας από ιούς McAfee, κατηγορήθηκε στις ΗΠΑ για συνωμοσία σε διάπραξη απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο κ. ΜακAφι και ο σωματοφύλακας του Τζίμι Γκέιλ Γουάτσον Τζ. κατηγορούνται ότι προωθούν κρυπτονομίσματα στο Twitter του κ. McAfee για να αυξήσουν τις τιμές.

Τα νομίσματα στη συνέχεια φέρεται να πωλούνται, αποκομίζοντας  εκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Οι δύο άντρες δεν έχουν σχολιάσει τις κατηγορίες.

Ο κ. ΜακΑφι, 75 ετών, βρίσκεται υπό κράτηση στην Ισπανία για άλλες ποινικές κατηγορίες σχετικά με τη φορολογία, τις οποίες αρνείται. Αντιμετωπίζει πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ.

Ο κ. Γουάτσον συνελήφθη στο Τέξας την Πέμπτη, 4 Μαρτίου.

«Ο Τζίμι Γουότσον είναι βετεράνος και πρώην μέλος της ομάδας Navy Seal. Αγωνίστηκε για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες άλλων ανθρώπων, και δικαιούται και προσβλέπει στην ημέρα της δίκης του για να ασκήσει μερικά από αυτά τα δικαιώματα", δήλωσε ο δικηγόρος του, Άρνολντ Σπένσερ.

Οι τελευταίες κατηγορίες κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Το ζευγάρι κατηγορείται για την αγορά περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων προτού τα προωθήσει στο Twitter, όπου ο κ. ΜακΑφι έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ακόλουθους.

Στη συνέχεια, θα πουλούσαν τα περιουσιακά στοιχεία μόλις οι προωθήσεις του ΜακΑφι έδειχναν ότι οι τιμές αυξάνονταν, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την Επιτροπή Εμπορίου Συναλλαγών.

naftemporikigr με πληροφορίες BBC

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα