Χρ. Σταϊκούρας: Σήμερα νέα εκταμίευση για την Επιστρεπτέα 6

Ειδοποιητήρια για διορθώσεις λαθών στους ιδιοκτήτες
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 09:56
UPD:10:07
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία ακόμα εκταμίευση ποσών στους δικαιούχους του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Παράλληλα, σήμερα θα αποσταλούν από την ΑΑΔΕ τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν λάβει αποζημιώσεις προκειμένου να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έχουν γίνει.  Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην ΕΡΤ, σήμερα εκτός απροόπτου, θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες για τα απωλεσθέντα ενοίκια του Ιανουαρίου και οι αποζημιώσεις που εκκρεμούν και αφορούν στα μειωμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου.

Όπως έγραψε σήμερα η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, μέσα στην ημέρα θα πραγματοποιηθεί ένας ακόμα γύρος εκταμιεύσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 και κάποια υπόλοιπα ποσά που αφορούν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5. Τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, με τα ποσά να εκταμιεύονται στους τελικούς δικαιούχους, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, προς το τέλος Απριλίου.

Ενοίκια: Επιταχύνονται οι διαδικασίες

Άμεση πληροφόρηση για το που βρίσκεται η αίτηση που έχουν υποβάλει για την είσπραξη αποζημίωσης για τα μειωμένα ενοίκια που εισέπραξαν θα μπορούν να έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Η ΑΑΔΕ θέτει σε λειτουργία μία νέα εφαρμογή προκειμένου οι φορολογούμενοι να μπορούν να πληροφορούνται άμεσα για το που βρίσκεται η αίτηση τους. Κάνοντας χρήση των κωδικών του Τaxisnet θα μπορούν να εκτυπώνουν αναλυτική κατάσταση με το που βρίσκεται το αίτημα τους.  Η διαδικασία που θα ακολουθείτε προβλέπει :

1.     Στην κεντρική σελίδα της ΑΑΔΕ επιλέγετε:  Πολίτες – Ακίνητα – Μισθωτήρια Ακίνητων

2.     Στην συνέχεια επιλέγετε “Δηλώσεις COVID”

3.     Εισάγετε τους κωδικούς σας στο Taxinet

4.     Θα βρεθείτε στην σελίδα με τις προσωποποιημένες ενημερώσεις όπου επιλέγετε “είσοδος”

5.     Στο παράθυρο “Αποτελέσματα επεξεργασίας δηλώσεων COVID” επιλέγεται την δήλωση που σας αφορά και κάνετε “κλικ” στο “εκτύπωση”

Μέσα από αυτήν την εφαρμογή οι εκμισθωτές με  απώλειες στα εισοδήματα λόγω της πανδημίας:

- Θα ενημερώνονται για το αν δικαιούνται και αν έχουν λάβει το συμψηφισμό με τις φορολογικές οφειλές για τα κουρεμένα ενοίκια της περιόδου Μαρτίου-Οκτωβρίου

-Για τις άμεσες αποζημιώσεις σε χρήμα για τα μειωμένα μισθώματα από το Νοέμβριο και μετά.

Επίσης θα ενημερώνονται για το αν έχουν εντοπισθεί λάθη στις δηλώσεις τους με αποτέλεσμα να έχουν αποκλειστεί από τις ενισχύσεις. 

Επισημαίνεται ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις ακόμα και τους τους συμψηφισμούς φόρων για τα μειωμένα ενοίκια του περσινού Μαρτίου είτε λόγω παραλείψεων ή λαθών στις δηλώσεις που έχουν υποβάλλει είτε λόγω καθυστερήσεων στην εκκαθάριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ  

Παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων COVID για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Φεβρουάριου. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, οι δε αποζημιώσεις θα καταβληθούν στους ιδιοκτήτες μετά τις 15 Απριλίου.

Ραλλού ΑλεξοπούλουΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα