Ν. Παπαθανάσης: Δεν θα σταματήσουμε να στηρίζουμε τις θέσεις εργασίας

Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 15:06
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνέντευξη τύπου του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ¶δωνι Γεωργιάδη για την παρουσίαση των δράσεων αντιμετώπισης του παρεμπορίου, την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Δε θα σταματήσει η κυβέρνηση να στηρίζει την οικονομία. Δεν θέλουμε να κλείσουν επιχειρήσεις ούτε να έχουμε απώλεια θέσεων εργασίας» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σε τηλεοπτική σου συνέντευξη.

«Οι κλάδοι που έχουν πληγεί θα τύχουν ιδιαίτερης στήριξης. σημείωσε, δίχως πάντως να δώσει συγκεκριμένες πληροφορίες. 

Στην ερώτηση για το εάν κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει νωρίτερα την εστίαση, με δεδομένη την εικόνα συνωστισμού που καταγράφεται σε πάρκα, πλατείες και παραλίες όλης της χώρας, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι οι επιδημιολόγοι εξετάζουν συνεχώς τα νεα στοιχεία βάσει ενός σύνθετου μοντέλου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega, o κ. Παπαθανάσης είπε: «Υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός κόσμου που κινείται σε πλατείες και παραλίες. Αυτό το λαμβάνει υπόψη του το μοντέλο των επιδημιολόγων. Δεν μπορούμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. Γι' αυτό γίνονται συνεχώς συνεδριάσεις. Έχουν ένα πολύ σύνθετο μοντέλο. Βάζουν την κάθε κινητικότητα μέσα. Και κάθε εβδομάδα, εκεί που χωρά ένα άνοιγμα της οικονομίας, προστίθεται το άνοιγμα. Οι επιδημιολόγοι έχουν στο πρόγραμμά τους το άνοιγμα της εστίασης. Μετά το Πάσχα σε ανοιχτούς χώρους θα ανοίξει η εστίαση. Δεν υπάρχει υπουργός και κυβέρνηση που να θέλουν κλειστές οικονομικές δραστηριότητες. Όλα έχουν σχέση με τα κρούσματα, με τις ΜΕΘ» υπογράμμισε.

«Η εστίαση», είπε «έκλεισε απότομα. Είναι περίπου μισό χρόνο κλειστή. Εντός του κλάδου της εστίασης έχουμε επιχειρήσεις που στο ένα άκρο μπορεί να έχουν 200-300% αύξηση των πωλήσεων και στο άλλο άκρο να έχουν μείωση 60-70% των πωλήσεων. Κι εκεί θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τη έχει συμβεί».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο αν 19 Απριλίου θα επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα στην Κοζάνη, είπε ότι αυτό θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής.

Ακόμα, αναφέρθηκε στη στήριξη των θέσεων εργασίας από το κράτος. «Δεν είχαμε απώλεια θέσεων εργασίας το 2020. Σαφώς έπαιξε ρόλο η αναστολή. Στο λιανικό εμπόριο είχαμε αύξηση των θέσεων εργασίας. Γι' αυτό θα συνεχίσουμε τα προγράμματα για να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας».

Τέλος, σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις των καταστημάτων, εξήγησε, ότι πλέον, οι νέοι επιχειρηματίες θα δηλώνουν την έναρξη της επιχείρησής του σε ιστότοπο και θα ξεκινά η λειτουργία της επιχείρησης αμέσως.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα