Επενδυτικά δάνεια σε μικρομεσαίες

Επανενεργοποιείται από αύριο το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 12:23
UPD:12:25

Από την έντυπη έκδοση

Στην επανενεργοποίηση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ προχωρά από αύριο Τετάρτη 12 Μαΐου η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ), δίνοντας τη δυνατότητα στις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να λάβουν δάνεια επενδυτικού σκοπού ύψους από 25.000 ευρώ έως 1,5 εκατ. ευρώ, με τη διάρκεια αποπληρωμής τους να κυμαίνεται από 5 έως 10 χρόνια.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σκοπός του νέου κύκλου χρηματοδοτήσεων είναι να τεθεί στη διάθεση της ελληνικής επιχειρηματικότητας ένα ακόμη σημαντικό υποστηρικτικό εργαλείο για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, ώστε να αξιοποιήσουν αμέσως το νέο ευνοϊκό περιβάλλον επανεκκίνησης της οικονομίας, μετά την οδυνηρή εμπειρία της πανδημικής κρίσης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι τα δάνεια του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ θα χορηγούνται από τις 10 συνεργαζόμενες τράπεζες με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους προς τις επιχειρήσεις, αφού η συνεργασία με την Hellenic Development Bank προσφέρει δυνατότητα περιόδου χάριτος έως και 2 έτη, ενώ και το επιτόκιο κάθε δανείου είναι σημαντικά μειωμένο σε σχέση με αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις των τραπεζών.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οφείλουν να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία προκειμένου να δανειοδοτηθούν μέσα από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ:

α. Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης ηλεκτρονικά πρώτα στο Πληροφορικό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στον δικτυακό τόπο www.ependyseis.gr.

β. Το αίτημα προσδιορίζει την τράπεζα επιλογής από την οποία επιθυμεί να δανειοδοτηθεί.

γ. Κατόπιν υποβολή του αιτήματος στην τράπεζα της επιλογής τους και αξιολόγηση.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ συνεργάζεται με τα εξής χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: 1. Τράπεζα Πειραιώς, 2. Alpha Bank, 3. Eurobank, 4. Εθνική Τράπεζα, 5. Τράπεζα Αττικής, 6. Παγκρήτια Τράπεζα, 7. Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, 8. Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, 9. Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας και 10. Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα