Οι Αμερικανοί τουρίστες κοιτάζουν προς την Ευρώπη

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 11:49
UPD:12:00
INTIME NEWS/Image Photo Services

Ενώ οι Αμερικανοί πολίτες αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να ταξιδέψουν εσωτερικά φέτος, οι αναζητήσεις για αεροπορικά εισιτήρια έξω από τη χώρα τους αυξήθηκαν κατά 47%, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό app  Hopper, μετά την ανακοίνωση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

Έτοιμος να καλωσορίσει το δολάριο είναι και ο ελληνικός τουρισμός, ο οποίος ποντάρει πολλά φέτος στους Αμερικανούς τουρίστες. Σύμφωνα με παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς αλλά και της κρουαζιέρας, η χώρα μας εμφανίζει αυξημένη ζήτηση μεταξύ των Αμερικανών πολιτών που είναι διατεθειμένοι να ταξιδέψουν φέτος έξω από τη χώρα τους. Διαβάστε εδώ περισσότερα. 

Το Λονδίνο, το Παρίσι και η Βαρκελώνη είναι οι πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις στις αναζητήσεις, ωστόσο τα στοιχεία της Hopper  έδειξαν ότι η Δανία (+ 84%), η Πολωνία (+ 72%) και η Ελβετία (+ 63%) είδαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αλλαγή στις αναζητήσεις μετά από τα σχόλια της επικεφαλής της Κομισιόν στις 25 Απριλίου.

Οι online αναζητήσεις για την Κροατία (+ 31%) και την Ισλανδία (+ 22%), οι οποίες είναι ήδη ανοιχτές για τους Αμερικανούς, αυξήθηκαν επίσης μετά από τα σχόλια της φον ντερ Λάιεν.

«Διεθνώς, βλέπουμε μεγάλη αισιοδοξία για το άνοιγμα της Ευρώπης», δήλωσε η managing director στο Virtuoso Μίστι Μπελς. Το Virtuoso είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο ταξιδιωτικών γραφείων που ειδικεύονται στα πολυτελή και βιωματικά ταξίδια.

Ενώ η Ελλάδα και η Ισλανδία είναι δημοφιλείς προορισμοί στο πελατολόγιο του Virtuoso, όπως είπε, «ο κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός, με τις κρατήσεις που έχουν ήδη εξασφαλιστεί πριν καν τα σύνορα να είναι ανοιχτά, είναι η Ιταλία».

«Αυτό δεν αποτελεί ακριβώς έκπληξη, δεδομένου ότι η Ιταλία είναι πάντα μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για το δίκτυο Virtuoso, αλλά δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν στα αγαπημένα τους σημεία», εξήγησε.

Οι κορυφαίοι προορισμοί του Virtuoso για καλοκαιρινές κρατήσεις ξενοδοχείων από Αμερικανούς είναι (με σειρά): Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία, Μεξικό, Γαλλία, Μπαχάμες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Καναδάς, Ισπανία και Ιρλανδία.

Εάν η Ευρώπη ανοίξει για την αμερικανική αγορά, οι Αμερικανοί μπορεί να έχουν άλλο λόγο να χαίρονται. Οι πτήσεις προς την Ευρώπη είναι φθηνότερες από ό, τι στο παρελθόν, σύμφωνα με την Hopper.

«Το άνοιγμα μιας χώρας μπορεί να επιτρέψει μεγαλύτερο ανταγωνισμό μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών και να αυξήσει την προσφορά θέσεων που πωλούνται κατά μήκος αυτών των διαδρομών, γεγονός που τείνει να μειώσει τα αεροπορικά εισιτήρια βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο οικονομολόγος στην Hopper, Άντιτ Νταμοντάραν.

Ο αεροπορικός ναύλος προς την Ισλανδία μειώθηκε μετά το άνοιγμα της χώρας και παρόμοιες τάσεις συμβαίνουν και για τις υπερατλαντικές πτήσεις καθώς γίνεται όλο και πιο πιθανό ότι η Ευρώπη θα ανοίξει στους εμβολιασμένους Αμερικανούς αυτό το καλοκαίρι, είπε.

Η τάση, ωστόσο, δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ.

«Η Hopper εκτιμά ότι τα αεροπορικά εισιτήρια προς την Ευρώπη θα φτάσουν τα 700 δολάρια μετ 'επιστροφής περίπου στις 15 Μαΐου, προτού φτάσουν τα 775 δολάρια στα μέσα Ιουνίου», δήλωσε ο Νταμοντάραν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα