Στη Ρόδο οι πρώτοι 259 τουρίστες από τη Βρετανία που... παράκουσαν τον Τζόνσον

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021 15:59
UPD:16:01
Eurokinissi/EUROKINISSI

Οι πρώτοι 180 Βρετανοί τουρίστες έφθασαν στη Ρόδο σήμερα, στη 1 μετά το μεσημέρι, με δύο πτήσεις της TUI από Μπέρμιγχαμ και Μάντσεστερ (αναμένεται άλλη μία πτήση στις 5:30 το απόγευμα από Λονδίνο με άλλους 79 επιβάτες), παρά τους περιορισμούς που ισχύουν και τις προτροπές της κυβέρνησής τους να αποφεύγουν χώρες ενταγμένες στην πορτοκαλί λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως η Ελλάδα, λόγω της πανδημίας.

«Κανείς περιορισμός και καμία καραντίνα δεν μπορεί να μας σταματήσει από το να επισκεφθούμε το αγαπημένο μας νησί και να απολαύσουμε τον ήλιο, τη θάλασσα, το καλό φαγητό, όπως κάνουμε για 20 και πλέον χρόνια, μα πάνω απ΄ όλα να δούμε και πάλι τους φίλους μας και να χαρούμε τη ροδίτικη φιλοξενία» αναφέρουν σε δηλώσεις τους οι πρώτοι Βρετανοί που αφίχθησαν σήμερα το μεσημέρι στη Ρόδο. Άλλοι, δείχνοντας επίσης την αγάπη τους για το νησί, σημειώνουν: «Η Ρόδος αποτελεί για μας επιλογή ζωής, γι' αυτό και αποφασίσαμε να παντρευτούμε στο νησί την ερχόμενη εβδομάδα».

Παράδοση απόλυτα συνυφασμένη με την παροιμιώδη φιλοξενία των Ροδίων προς όλους τους επισκέπτες του νησιού αποτελεί πλέον η θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στους πρώτους Βρετανούς τουρίστες η Διεύθυνση Τουρισμού του δήμου Ρόδου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Κώστα Ταρασλιά, παρόντος και του ειδικού συμβούλου Τουρισμού και Πολιτισμού δήμου Ρόδου, Σάββα Πάττα, ενώ στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων μοίρασαν δώρα και έντυπο υλικό.

Σαφώς ικανοποιημένος από τον ενθουσιασμό των επισκεπτών από τη Βρετανία εμφανίσθηκε ο αντιδήμαρχος, Κώστας Ταρασλιάς, υπογραμμίζοντας: «Οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες κατέφτασαν σήμερα, γνωρίζοντας ότι πρέπει να παραμείνουν σε δεκαήμερη καραντίνα στη χώρα τους μετά από διακοπές στο εξωτερικό. Η επιλογή της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Ρόδου είναι συγκινητική και επιβεβαιώνει την καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού για το καλοκαίρι 2021 με σύνθημα "All you want is Greece". Όμως, μας δημιουργεί και την υποχρέωση να τηρήσουμε ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα προστασίας και το πρόγραμμα εμβολιασμού».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα