Ν. Παπαθανάσης: Θα συνεχίσουμε τη στήριξη σε εργαζόμενους-επιχειρήσεις μέχρι το τέλος της πανδημίας

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 13:04
UPD:13:08
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει εργαζόμενους και επιχειρήσεις έως ότου οδηγηθούμε σε μία κανονικότητα», τόνισε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ενώ  όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ανέφερε πως δίνεται ώθηση σε επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις, μετά τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις από 28 στο 22%, τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για φυσικά πρόσωπα και των εργοδοτικών εισφορών.

Εκτίμησε επίσης ότι η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους θα λειτουργήσει όταν εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού και ξεκαθάρισε πως στην εστίαση στους εξωτερικούς χώρους τηρούνται τα μέτρα με λίγες εξαιρέσεις, ενώ για το λιανεμπόριο ανέφερε πως σταδιακά χτίζει βηματισμό.

Για τον τουρισμό, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως αναμένεται ένα καλύτερο καλοκαίρι σε σχέση με πέρυσι και ότι στόχος είναι αύξηση στο 50% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020. Όσον αφορά το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εκτίμησε ότι όλες οι χώρες θα μπουν στη διαδικασία ώστε να είναι πιο εύκολες οι μετακινήσεις και τα ταξίδια.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα στους πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και να μην υπάρχει εφησυχασμός, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς το πρόγραμμα των εμβολιασμών.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα