Βρετανία: Μείωση της ανεργίας - Αύξηση των θέσεων εργασίας

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 11:33
UPD:11:34
REUTERS/HENRY NICHOLLS

Η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Απρίλιο, καθώς οι επιχειρήσεις προχώρησαν σε περισσότερες προσλήψεις καθώς χαλάρωσαν κάποιοι από τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.

Το Εθνική Στατιστική Υπηρσία του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι η αγορά εργασίας έδειξε περαιτέρω σημάδια ανάκαμψης, καθώς τα μη απαραίτητα καταστήματα και οι χώροι φιλοξενίας ανοίγουν σε εξωτερικούς χώρους σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,7% τους τρεις μήνες έως τον Απρίλιο, αντιπροσωπεύοντας περίπου 1,6 εκατομμύρια άτομα, σε μέτρια βελτίωση από 4,8% τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο.

Το ποσοστό της ανεργίας της Βρετανίας διατηρήθηκε σε χαμηλό επίπεδο από το πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης της κυβέρνησης.

«Οι τελευταίες προβλέψεις για την ανεργία είναι στο μισό από τις αρχικές, και ο αριθμός των θέσεων εργασίας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του περασμένου τους», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Πάντως τα τελευταία στοιχεία προέκυψαν αφότου ο κ. Σουνάκ απέρριψε τα αιτήματα των επιχειρήσεων για παράταση του προγράμματος στήριξης παρά την καθυστέρηση τεσσάρων εβδομάδων για τη χαλάρωση των περιορισμών Covid-19 που είχε οριστεί για τις 21 Ιουνίου. Οι επιχειρήσεις και το υπουργείο Εργασίας έχουν προειδοποιήσει ότι η αποτυχία παροχής νέας οικονομικής στήριξης θα διακινδυνεύσει χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας αυτό το καλοκαίρι, καθώς το σχέδιο τερματίζεται από τις αρχές Ιουλίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters και GuardianΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα