ΗΠΑ: Χρηματοδότηση 1,25 δισ. δολάρια σε μικροπιστωτές θα ανακοινώσει η Χάρις

Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 14:26
UPD:14:29
REUTERS/LEAH MILLIS

Η διοίκηση του Τζο Μπάιντεν θα παράσχει 1,25 δισ. δολάρια σε εκατοντάδες μικροπιστωτές σε μια προσπάθεια να επιταχυνθεί η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία, όπως θα ανακοινώσει την Τρίτη η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

Περισσότερα από 860 χρηματοοικονομικά ιδρύματα, τα οποία δανείζουν σε μικρές επιχειρήσεις και άτομα σε μειονεκτούσες κοινότητες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη λήψη δανείων από μεγάλες τράπεζες, θα λάβουν τη χρηματοδότηση, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της διοίκησης. Η κα. Χάρις πρόκειται να κάνει την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με την υπουργό Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν, στον Λευκό Οίκο.

Η Κάμαλα Χάρις, έχει τονίσει την ανάγκη να βοηθηθούν οι μικρές, μειονοτικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί δυσανάλογα κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρους αντιμετώπιζαν περισσότερα εμπόδια στη λήψη δανείων από αυτές που ανήκαν σε λευκούς.

Η χρηματοδότηση έρχεται σε κρίσιμη στιγμή στην οικονομική ανάκαμψη. Οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να ανοίγουν εκ νέου σε πλήρη χωρητικότητα σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού μειώνονται, αλλά πολλοί έχουν αγωνιστεί να προσλάβουν νέους εργαζόμενους.

Κατά την κα. Χάρις ότι η παροχή μεγαλύτερης πρόσβασης στο κεφάλαιο σε μικρές επιχειρήσεις θα τους βοηθήσει να σταθούν σε καλύτερη βάση για να επιβιώσουν μακροπρόθεσμα, δήλωσε αξιωματούχος στο Bloomberg.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το BloombergΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα