ΗΠΑ: Ανάπτυξη με ετήσιο ρυθμό 6,4% το πρώτο τρίμηνο 2021

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 16:44
UPD:16:56
REUTERS/JEENAH MOON

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2021 παρέμεινε μη αναθεωρημένος στο 6,4%, ανέφερε την Πέμπτη το Υπουργείο Εμπορίου.

 Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από την Wall Street Journal δεν είχαν προβλέψει καμία αναθεώρηση.

Χρησιμοποιώντας πιο ολοκληρωμένα δεδομένα, η κυβέρνηση διαπίστωσε ότι οι ανοδικές αναθεωρήσεις στις επιχειρηματικές επενδύσεις αντισταθμίστηκαν από ένα μεγαλύτερο έλλειμμα διεθνούς εμπορίου.

Η οικονομία επεκτείνεται με ταχύ ρυθμό καθώς περισσότεροι Αμερικανοί αισθάνονται άνετα να επιστρέψουν στην εργασία και τις δραστηριότητες αναψυχής καθώς καταβάλλεται προσπάθεια να επιταχυνθεί η εμβολιαστική εκστρατεία. Οι αξιωματούχοι της Federal Reserve προέλβεψαν ανάπτυξη 7% για την οικονομία φέτος, τον ταχύτερο ρυθμό από το 1984.

Το βασικό ερώτημα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους επενδυτές είναι εάν η οικονομία θα διατηρήσει αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης το 2022, καθώς και τι συμβαίνει με τον πληθωρισμό. Η Fed προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί σε έναν σταθερό ετήσιο ρυθμό 3,3%. Η πρώτη εκτίμηση της ανάπτυξης του δεύτερου τριμήνου θα δημοσιευτεί στα τέλη Ιουλίου.

naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα