Χρονιά Ρεκόρ για την AGROVIM SA το 2020

Sponsored Content
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 10:42

Τροχιά ιστορικής ανάπτυξης ακολουθεί η AGROVIM S.A., καθώς σπουδαία βελτίωση σημείωσαν οι σημαντικότεροι χρηματοοικονομικοί δείκτες για το έτος 2020. Ο Κύκλος Εργασιών ανήλθε σε €48.6 εκατομμύρια (από €38.7 εκατομμύρια το 2019) σημειώνοντας αύξηση 26%, ενώ αύξηση 56% σημείωσαν και τα Κέρδη προ φόρων (EBITDA) (από €3,9 εκατομμύρια το 2019), τα οποία ανήλθαν σε €6,1 εκατομμύρια και αποτελούν πλέον τα υψηλότερα στην ιστορία της εταιρείας.

Στον τομέα των συνεργασιών, η AGROVIM ένωσε τις δυνάμεις της με παγκόσμιους κολοσσούς όπως Costco USA, Amazon UK, Tesco UK, και Aldi Germany, εξασφαλίζοντας έτσι περαιτέρω διείσδυση των προϊόντων της σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αγορές. Τα εγχειρήματα αυτά έρχονται να εντείνουν ακόμη περισσότερο την εξαγωγική δραστηριότητα, τόσο της εταιρείας όσο και της εγχώριας παραγωγής γενικότερα.

Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η ενίσχυση της ήδη πλούσιας ποικιλίας προϊόντων της εταιρείας με νέους κωδικούς, όπως η οργανική σειρά προϊόντων, η εποχιακή σειρά ξηρών σύκων, καθώς και το λανσάρισμα της νέας σειράς ελιών χαμηλής αλατότητας και της σειράς από πάστα ελιάς Μεσογειακών γεύσεων.  Παράλληλα, με γνώμονα το αειφόρο επιχειρείν, η AGROVIM προχώρησε στην κυκλοφορία νέας συσκευασίας ελιών σε σακουλάκια doybags από πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά. Η επιτυχημένη πορεία των προϊόντων της, επιστεγάστηκε με την κατάκτηση 17 βραβείων σε διεθνές επίπεδο, από διακεκριμένους φορείς του εξωτερικού.

Παράλληλα, η εταιρεία υλοποιεί προγράμματα επενδύσεων για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας τυποποίησης προϊόντων ελαιόλαδου και βρώσιμων ελιών, σημειώνοντας αξιόλογη πρόοδο ως προς τον εκσυγχρονισμό και την αυτοματοποίηση διαδικασιών παραγωγής, τη μείωση κόστους, αλλά και την ανάπτυξη καινοτόμων συσκευασιών.

Η AGROVIM ακολούθησε τροχιά εξωστρέφειας και στον τομέα του Marketing, με στρατηγική 360ο στην αγορά της Αυστρίας, αλλά και με την έναρξη ισχυρών συνεργασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, με στόχο την ενίσχυση της προβολής & προώθησης των προϊόντων της.

Η κα Ευγενία Γυφτέα, CEO της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στην παγκόσμια προσφορά και ζήτηση, το επιχειρηματικό μοντέλο που υιοθετήσαμε αποδείχθηκε άκρως αποτελεσματικό.  Στόχος είναι να επαναληφθούν οι επιδόσεις του 2020 και να διατηρηθούν τα υψηλά επίπεδα λειτουργικής κερδοφορίας μέσω της αύξησης των πωλήσεων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και της συστηματικής βελτίωσης της παραγωγικότητας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλο το εξαίρετο Ανθρώπινο Δυναμικό μας για την συνεισφορά του στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα