ΣΒΕ: Υπόμνημα προτάσεων στον πρωθυπουργό για επαναφορά της μεταποίησης στο επίκεντρο

Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 17:44
UPD:17:47
facebook.com/sbeorggr

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε νωρίτερα η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, ενόψει της 85ης ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, ανέπτυξε τέσσερις δέσμες προτάσεων, καταθέτοντας σχετικό υπόμνημα για την επαναφορά της μεταποίησης στο επίκεντρο της αναπτυξιακής διαδικασίας.

Αυτές είναι:

1. Μείωση λειτουργικού κόστους

2. Παραγωγικές επενδύσεις για τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων

3. Αγορά εργασίας

4. Καινοτομία - ψηφιακός μετασχηματισμός - «πράσινη» μετάβαση.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΒΕ επανέφερε προς τον πρωθυπουργό το μεγάλο θέμα της εξυγίανσης των σχέσεων βιομηχανίας και αλυσίδων λιανεμπορίου - (καθαρές τιμές).

Μετά τη συνάντηση,  κ. Σαββάκης δήλωσε: «Η επαναφορά της χώρας στην ανάπτυξη μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργία σύγχρονου κράτους στο οποίο θα δραστηριοποιούνται χωρίς εμπόδια δυναμικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις από τώρα και στο εξής θα πρέπει να στοχεύσουν στη δημιουργία ισχυρής επιχειρηματικής βάσης, με τη βιομηχανία και την μεταποίηση στο επίκεντρο της αναπτυξιακής προσπάθειας.

Μετά από δύο απανωτές κρίσεις, η μεταποιητική βάση της χώρας δείχνει αξιοσημείωτες αντοχές. Πλέον όμως απαιτείται η θεσμοθέτηση μέτρων για την επανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας και για την επαναφορά της σε τροχιά ανάπτυξης».Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα