Η Amazon θέλει να προσλάβει 125.000 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 16:09
UPD:16:13
REUTERS/CLODAGH KILCOYNE

Ο αμερικανικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θέλεινα προσλάβει 125.000 άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες για υλικοτεχνική υποστήριξη, δύο εβδομάδες μετά την πρόθεση να προσλάβει δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους παγκοσμίως για θέσεις γραφείου. Οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν είναι θέσεις πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε αποθήκες ή μεταφορές.

Η Amazon δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον χρόνο αυτών των προσλήψεων.

«Οι προσλήψεις προσφέρουν μέσο αρχικό μισθό άνω των 18 δολαρίων την ώρα - και έως 22,50 δολάρια την ώρα σε ορισμένα σημεία», εξηγεί η ομάδα στον ιστότοπό της. «Είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε ευκαιρίες σε άτομα με διαφορετικό υπόβαθρο, από εργαζόμενους σε άδεια έως πρώην στρατιωτικούς», σχολιάζει ο Ντέιβ Κλαρκ, Διευθύνων Σύμβουλος της Worldwide Consumer στην Amazon. «Παίρνουμε σοβαρά την ευθύνη μας ως εργοδότη και θέλουμε οι εργαζόμενοι να πετύχουν και να ευδοκιμήσουν», προσθέτει επίσης.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου υπενθυμίζει επίσης ότι άνοιξε «περισσότερα από 250 νέα κέντρα διανομής και διαλογής, περιφερειακούς αεροπορικούς κόμβους και σταθμούς παράδοσης στις Ηνωμένες Πολιτείες» φέτος επενδύσεις που θα «αναζωογονήσουν πόλεις και γειτονιές», λέει.

Από την έναρξη της πανδημίας της Covid-19, η Amazon εκτιμά ότι έχει προσλάβει «περισσότερους από 450.000 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα