Συνεργασία ΟΛΘ με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 14:17
UPD:14:28

Προστιθέμενη αξία αναμένεται να αποφέρουν τα επόμενα χρόνια στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι νέες δράσεις που σχεδιάζουν από κοινού ο Οργανισμός Λιμένος (ΟΛΘ ΑΕ) και το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), στο πλαίσιο πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων, στο οποίο το ΠΑΔΑ εκπροσωπεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων». Το πρωτόκολλο υπεγράφη από τον εκτελεστικό πρόεδρο της ΟΛΘ Α.Ε., Αθανάσιο Λιάγκο, και τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής, καθηγητή Παναγιώτη Καλδή, με βασικό στόχο την ανταλλαγή γνώσης και εφαρμοσμένων βέλτιστων πρακτικών.

«Ο λιμένας της Θεσσαλονίκης αποτελεί πύλη ανάπτυξης, αξιοποιώντας επιχειρηματικές ευκαιρίες και προωθώντας την καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την κοινωνική υπευθυνότητα. Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στις ενέργειές μας για διαρκή αναβάθμιση και εξέλιξη σε πολλαπλά επίπεδα.

Η υπογραφή του πρωτοκόλλου αποτελεί εφαλτήριο για νέες δράσεις, που θα δημιουργήσουν αποδοτικές και βιώσιμες πρακτικές, με αμοιβαία οφέλη για τις δύο πλευρές, τη λιμενική βιομηχανία, την οικονομία και την κοινωνία ευρύτερα», δήλωσε ο κ. Λιάγκος, ενώ ο κ. Καλδής ανέφερε: «Το ΠΑΔΑ, το πλέον αναπτυσσόμενο ΑΕΙ της χώρας, με πράσινη ταυτότητα και ανάδειξη καινοτομιών, με ιδιαίτερη ευχαρίστηση ανταποκρίνεται στην εκπαιδευτική και ερευνητική συνέργεια που αναπτύσσεται μεταξύ της ΟΛΘ Α.Ε. και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής μέσω του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) "Οργάνωση, Λειτουργία, Ανάπτυξη και Διοίκηση Λιμένων". (...) Οι από κοινού σχεδιαζόμενες νέες δράσεις θα αποφέρουν προστιθέμενη αξία στον λιμένα της Θεσσαλονίκης, έναν από τους σημαντικότερους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με απευθείας οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις και εκτεταμένη Ελεύθερη Ζώνη και τον μεγαλύτερο λιμένα διαμετακομιστικού εμπορίου της χώρας, που ανήκει στο κεντρικό δίκτυο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφοράς».Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα