Η Moody's αξιoλογεί θετικά (Β2) το νέο ομόλογο της Intralot

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 11:40
UPD:11:43
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's τις επόμενες ώρες, αναμένεται να αξιολογήσει με B2 το ομόλογο ύψους 244 εκατ. δολαρίων της Intralot που λήγει το 2025, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες. Πρόκειται για την πρώτη αξιολόγηση ομολόγου, μετά τη συμφωνία εξυγίανσης, με τη Moody’s να έχει θέσει υπό αναθεώρηση την εταιρεία, η οποία σημειώνεται ότι αναβαθμίστηκε από τη Fitch στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Στην ουσία η Intralot κατακτά τη δεύτερη βαθμίδα στην αξιολόγηση μέσω του νέου ομολόγου, το οποίο αναμένεται να αξιολογηθεί δύο βαθμίδες πάνω από το Credit Family Rating. Το νέο ομόλογο πολύ σύντομα θα είναι διαπραγματεύσιμο και θα γίνει listed.

Σημειώνεται πως ο οίκος αξιολόγησης από τον Αύγουστο είχε θέσει υπό αναθεώρηση Ca-PD/LD την εταιρεία , αντανακλώντας την προσφορά ανταλλαγής ομολόγων στην οποία είχε υποβάλει στους ομολογιούχους. Στις 5 Αυγούστου η Intralot ανακοίνωσε την έκδοση ομολόγων ύψους 244 εκατ.δολαρίων, τα οποία και πρόκειται να αξιολογηθούν με B2.

Ο οίκος αξιολόγησης προβλέπει πως η νέα κεφαλαιακή δομή μετά την αναδιάρθρωση είναι βιώσιμη, η εταιρεία διαθέτει βελτιωμένη ρευστότητα, δανείζεται με μειωμένα επιτόκια και η ανάπτυξή της θα επιταχυνθεί τα επόμενα χρόνια.

H μετοχή της Intralot τον τελευταίο χρόνο στο ταμπλό έχει αυξηθεί πάνω από 400% και παρόλα αυτά θεωρείται ότι ακόμα είναι χαμηλά.

 Όπως έχει ανακοινώσει επίσημα, η Fitch εκτιμά πως τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας θα καταγράψουν ισχυρή ανάκαμψη το 2021, ενώ αναφέρει πως το ενοποιημένο EBITDA του Ομίλου θα κυμανθεί στην περιοχή των 85-90 εκατ. ευρώ το προσεχές διάστημα. Οι αναλυτές μάλιστα προχώρησαν σε αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου IDR της Ιntralot σε CCC+, στην ουσία αναγνωρίζοντας τη δυνατότητά της να εξυπηρετήσει το χρέος της, μετά την επιτυχημένη συμφωνία με τους ομολογιούχους.Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΛΟΤΣχολιασμένα