Πώς η Πλαίσιο αποτελεί το ελληνικό success story εν μέσω πανδημίας με δυνατό παρόν σε οικονομία και κοινωνία

Sponsored Content
Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 10:45
UPD:10:45

Ισχυρή κερδοφορία, ισχυρό ταμείο και διευρυμένη πελατειακή βάση είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της Πλαίσιο, παρά τις αντίξοες συνθήκες στο επιχειρείν λόγω της πανδημίας COVID-19 και τη μετ’εμποδίων λειτουργία των φυσικών καταστημάτων. Η εταιρεία κατέγραψε αύξηση πωλήσεων στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας, αποτελώντας ένα ελληνικό success story ως αποτέλεσμα των στοχευμένων προσπαθειών της, που συνοψίζονται στις επενδύσεις στα logistics, στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την omnichannel δραστηριότητα.

Ειδικότερα στο Α’ Εξάμηνο του 2021, η εταιρεία πέτυχε σημαντική αύξηση των πωλήσεων στα 199,2 εκατ. ευρώ από 148,6 εκατ.ευρώ κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με ποσοστιαία μεταβολή  +34,1%, ενώ, εάν συνυπολογιστούν οι επιπτώσεις των επιδοτούμενων πωλήσεων του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», η ποσοστιαία μεταβολή είναι +25,2%.  Το EBITDA κινήθηκε αυξητικά φτάνοντας στα 6,6 εκατ. ευρώ από 5,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο με ποσοστιαία μεταβολή +24,2% και τα επίπεδα ταμειακής και καθαρής ρευστότητας διαμορφώθηκαν επίσης υψηλά στα 39,2 εκατ. ευρώ και 21,8 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαια στα 96,0 εκατ.ευρώ υπερβαίνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της Εταιρείας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Πρόεδρος του Πλαισίου, κ. Γεώργιος Γεράρδος, ανέφερε πως «οι ενοποιημένες πωλήσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2021 (αύξηση 34,1%) αντικατοπτρίζουν εκτός από το συνεχές κτίσιμο εμπιστοσύνης στο brand Πλαίσιο και της αξιοπιστίας μας, την επέκταση της πελατειακής μας βάσης, ιδίως πέρα από τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, και τη συνεπακόλουθη σημαντική αύξηση των μεριδίων αγοράς. Συνεχίζοντας τη στρατηγική του συνεχούς diversification, επεκτείναμε τις εργασίες μας στην κατηγορία των Οικιακών Συσκευών το 2019, πετυχαίνοντας στο τρέχον εξάμηνο σημαντική άνοδο των σχετικών πωλήσεων κατά σχεδόν 150% σε σχέση με το εξάμηνο 2020. Το επίπεδο των πωλήσεων που προσεγγίζει αυτό του εξαμήνου του 2008, της χρονιάς που καταγράψαμε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών, οδήγησε στη βελτιωμένη κερδοφορία του Ομίλου που, σε επίπεδο προ φόρων, ήταν περίπου τετραπλάσια σε σχέση με πέρυσι, αλλά και η υψηλότερη κατά τα τελευταία έξι χρόνια».

THOMAS GERASOPOULOS

Η εταιρεία μετρά 52 χρόνια στην αγορά και έχει ταυτιστεί με την τεχνολογία, την πρωτοπορία και την εξέλιξη. Συνεχίζει να βρίσκεται σε ηγετική θέση, ως η πιο υγιής επιχείρηση του κλάδου. Η πορεία της με αφετηρία τα 12 τ.μ. της Στουρνάρη την έχει οδηγήσει στα 22.500 τ.μ. του υπερσύγχρονου κέντρου logistics στη Μαγούλα, γεγονός που καθιστά την ΠΛΑΙΣΙΟ, μία 100% ελληνική επιχείρηση, “leader” στην ελληνική αγορά, με 24 καταστήματα και service points σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 180 εξειδικευμένους τεχνικούς και 1.500 εργαζόμενους.

Όπως σημειώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας  κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος, «τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου είναι μια απόδειξη της δυναμικής που έχει αποκτήσει η Πλαίσιο στην post-Covid οικονομία. Ο καταναλωτής θέλει να μπορεί να δουλεύει από παντού, να παραγγέλνει από κάθε κανάλι και να παραλαμβάνει γρήγορα και στο σημείο και στο χρόνο που τον βολεύει. Αυτές οι συγκυρίες καθιστούν τις υποδομές σε logistics, e-commerce και omnichannel περισσότερο κρίσιμες ακόμα και από το μέγεθος του δικτύου. Η επένδυση σε logistics νέας γενιάς, σε e-commerce τεχνολογίες και σε omnichannel εμπειρίες προηγήθηκαν της πανδημίας. Σε αυτό προστίθεται το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και η δυναμική του ανθρώπινου δυναμικού που μπορεί να αξιοποιήσει με ταχύτητα τις ευκαιρίες της νέας οικονομίας, ακόμα και δουλεύοντας εκτός γραφείου».

Οικονομική ανάπτυξη με κοινωνικό αποτύπωμα

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία συστηματικά δίνει το παρόν σε μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, επιδιώκει να αποτελεί ενεργό μέλος της και προσπαθεί με τον τρόπο της να προσφέρει στους πολίτες που έχουν ανάγκ. Στις πρόσφατες μεγάλης εμβέλειας πυρκαγιές, εν μέσω της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης, η ομάδα εθελοντών «Πλάι σου» της εταιρείας  παρέδωσε περισσότερα  από 35.000 σχολικά είδη στους 3.089 μαθητές που φοιτούν στα σχολεία των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας.

Παράλληλα εδώ και πολλά χρόνια, ο πυλώνας της εκπαίδευσης αποτελεί πεδίο ευαισθητοποίησης για την Πλαίσιο, με πιο πρόσφατες ενέργειες την Ομάδα αγωνιστικής Ρομποτικής Plaisiobots, βραβευμένη με χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής, τη στήριξη τηλεκπαίδευσης μέσω χορηγιών τεχνολογικού εξοπλισμού σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, την υποστήριξη φορέων με σημαντική κοινωφελή δραστηριότητα, όπως η ένωση «Μαζί για το παιδί», το Ινστιτούτο Prolepsis, και το Ίδρυμα «Κάνε μια Ευχή». Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα