Γαλλία: Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τις τιμές των καυσίμων

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 12:39
UPD:12:40
EPA/YOAN VALAT / POOL

«Νομίζω ότι είναι θέμα ημερών και φυσικά μέχρι το τέλος της εβδομάδας, τα μέτρα θα γίνουν γνωστά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μακρόν, Γκαμπριέλ Ατάλ, αναφορικά με τα μέτρα για τις τιμες των καυσίμων.

Ο Ατάλ ανέφερε ότι «προστατευτικά μέτρα» θα ανακοινωθούν για τα νοικοκυριά αυτήν την εβδομάδα: «Νομίζω ότι είναι θέμα ημερών, και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, φυσικά.».

Οι τελευταίες διαιτησίες βρίσκονται σε διαδικασία έκδοσης, σημείωσε. «Το ζήτημα των φόρων και το ζήτημα της επιταγής, της ειδικής ενίσχυσης» είναι στο τραπέζι. Η κυβέρνηση θέλει να λάβει ένα «απλό, δίκαιο και αποτελεσματικό» μέτρο για να βοηθήσει τόσο τους φτωχότερους Γάλλους όσο και εκείνους που «επηρεάζονται περισσότερο» από την αύξηση των τιμών.

Η μείωση των φόρων δεν αποκλείεται, σε αυτό το στάδιο, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, ενώ ο συνάδελφός του από το Μπερσί τάχθηκε κατά αυτής της επιλογής την προηγούμενη μέρα: η μείωση του ΦΠΑ «δεν είναι η καλή επιλογή, πρώτα απ 'όλα επειδή είναι πολύ ακριβή», Δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός των Οικονομικών Μπρούνο Λε Μέρ.

Συνεπώς, το Ελιζέ επιθυμεί να αποφύγει τη δημιουργία υπερβολικά συγκεκριμένων ενισχύσεων ή των οποίων οι όροι θα ήταν πολύ περιοριστικοί, εξαιρουμένων ορισμένων κατηγοριών πληθυσμού που επηρεάζονται επίσης από τον πληθωρισμό των τιμών της βενζίνης. Η μείωση των φόρων θα μπορούσε να είναι απλούστερη και πιο αποτελεσματική: «αυτό ακριβώς βλέπουμε. Προφανώς δεν είναι απλό, αν θέλετε να προσεγγίσετε όλους τους Γάλλους που ενδιαφέρονται, εργάζονται, που παίρνουν αυτοκίνητο », είπε ο Ατάλ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le FigaroΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα