Πόσα έχασε το Χίθροου το καλοκαίρι;

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2021 10:57
UPD:10:59
REUTERS/PETER NICHOLLS

Το αεροδρόμιο του Χίθροου έχασε περισσότερα από 500 εκατ. λίρες το καλοκαίρι, παρόλο που η αεροπορική βιομηχανία άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης από την κρίση του κορωνοϊού που έπληξε ιδιαίτερα τον ταξιδιωτικό κλάδο.

Το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι είχε «ισχυρή συσσώρευση ζήτησης για ταξίδια» αφότου η κυβέρνηση χαλάρωσε τους περιορισμούς για τα διεθνή ταξίδια, χαλαρώνοντας παράλληλα τους αυστηρούς κανόνες για τα τεστ.

«Βρισκόμαστε στο κατώφλι της ανάκαμψης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου, Τζον Χόλαντ-Κέι.

Όμως, με υψηλά τα πάγια έξοδα και αριθμό επιβατών πολύ κάτω από τα κανονικά επίπεδα, το αεροδρόμιο έχασε 516 εκατ. λίρες προ φόρων το τρίμηνο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ανεβάζοντας τις ζημίες του για το έτος σε 1,4 δισ. λίρες.

Το αεροδρόμιο δήλωσε ότι θα συνεχίσει την προσπάθειά του για αύξηση των τελών προσγείωσης, την οποία βλέπει ως εργαλείο για να ανακτήσει τις απώλειες ύψους 3,4 δισ. λιρών από την πανδημία. Η κίνηση αυτή, ωστόσο, οδήγησε σε σφοδρή σύγκρουση με τις αεροπορικές εταιρείες.

Η ανάκαμψη του κλάδου «κινδυνεύει με απότομη προσγείωση» εκτός εάν επιτραπεί στο αεροδρόμιο να αυξήσει τα τέλη και μια παγκόσμια ώθηση των εμβολιασμών βοηθήσει να ανοίξουν ξανά περισσότερα σύνορα, υποστήριξε ο Χόλαντ-Κέι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FTΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα