Αυτοκίνητο: Η Kia ξεκινά την ευρωπαϊκή παραγωγή του νέου Sportage

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 18:13
UPD:18:17
REUTERS/PETR JOSEK

Η παραγωγή του Kia Sportage ξεκίνησε επίσημα στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στη Ζιλίνα της Σλοβακίας. Η πέμπτη γενιά Sportage είναι η πιο πρόσφατη από μια μεγάλη σειρά μοντέλων Sportage που κατασκευάζονται από την Kia Σλοβακίας από το 2006. Σε αυτό το διάστημα, έχουν κατασκευαστεί περισσότερες από δύο εκατομμύρια μονάδες, συμβάλλοντας στην κάλυψη της ζήτησης Sportage από πελάτες σε όλη την Ευρώπη.

Φέτος, μια έκδοση του Sportage έχει σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και βελτιστοποιηθεί ειδικά για τις ευρωπαϊκές προτιμήσεις με μια νέα αρχιτεκτονική ενώ φιλοξενεί τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία συνδεσιμότητας.

Τα υβριδικά συστήματα κίνησης ενισχύουν περαιτέρω τις δυνατότητες του μοντέλου, συμβάλλοντας στη δραματική μείωση των εκπομπών ρύπων και στη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου.

Το εργοστάσιο παραγωγής της Σλοβακίας παρήγαγε τρεις γενιές του SUV Sportage, ξεκινώντας με το μοντέλο δεύτερης γενιάς το 2006. Από τότε, έχουν παραχθεί στη Σλοβακία περίπου δύο εκατομμύρια μονάδες, με 104.500 μοντέλα δεύτερης γενιάς και 797.500 μοντέλα τρίτης γενιάς και πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες του απερχόμενου μοντέλου, το οποίο μπήκε στην παραγωγή στα τέλη του 2015.

Πηγή: ΑΜΠΕΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα