Β. Κικίλιας: Σημαντική η συνεισφορά του Τουρισμού στην ανάπτυξη της χώρας

Ανέβηκαν οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 10:29
UPD:10:33
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σημαντική είναι η συνεισφορά του Τουρισμού στην ανάπτυξη της χώρας σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Β. Κικίλια. Ο υπουργός τόνισε εκτός άλλων ότι οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022, είναι 30% πάνω απ’ ό,τι ήταν το 2018 για το καλοκαίρι του 2019. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «Οι προβλέψεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλούν για 7,1% ανάπτυξη για τη χώρα μας για το 2021 και 5,2% για το 2022». 

«Ο υπολογισμός που είχε κάνει το Υπουργείο Οικονομικών για έσοδα από τον τουρισμό το 2021 ήταν αρχικά του ύψους των 5-6 δις ευρώ», είπε. 

«Όταν λοιπόν ακόμα έχουμε σημαντικό τουριστικό προϊόν στη χώρα και οδεύουμε νομίζω σε έσοδα από τον τουρισμό κοντά στα 12 δις, τότε καταλαβαίνετε ότι ο ελληνικός τουρισμός έχει συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας το 2021, καθώς και σε νέες, πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας, μαζί βέβαια με τις επενδυτικές προσπάθειες, αλλά και την ενίσχυση υποδομών και δικτύων στη βαριά μας βιομηχανία», συμπλήρωσε.  

«Όλα δείχνουν πως με σκληρή δουλειά και πολύ μεγάλη προσπάθεια, μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα και να στείλουμε πολύ πιο ισχυρό μήνυμα το 2022. Χωρίς να θέλω να προτρέξω, οι προβλέψεις για το 2022, με βάση τις συμφωνίες που υπογράφουμε με τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και τους tour operators ανά τον κόσμο, είναι πολύ ισχυρές σε σχέση με το 2019. Βλέπω ότι οι προκρατήσεις τον Οκτώβριο φέτος για το καλοκαίρι του 2022, είναι 30% πάνω απ’ ό,τι ήταν τον Οκτώβριο του 2018 για το καλοκαίρι του 2019 – θυμίζω προ κορονοϊού και κρίσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ό υπουργός. 

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για να στηρίξουμε τον εμπορικό κόσμο 

Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το υπουργείο Τουρισμού για να στηρίζει τον επιχειρηματικό κόσμο, ο υπουργός τόνισε ότι «οι κλάδοι του εμπορίου, λιανεμπορίου, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και της μεταποίησης, σχετίζονται ισχυρά με τον τουρισμό και κατά κύριο λόγο «ανθίζουν» στις τουριστικές περιοχές», ενώ σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους και τα Εμπορικά Επιμελητήρια για να ετοιμαστούν προωθητικές ενέργειες προς στήριξη του εμπορικού κόσμου, ώστε να ισχυροποιηθεί και άλλο το εισόδημα των εμπόρων. 

Πανστρατιά ανθρώπων του τουρισμού και του εμπορίου για να είμαστε έτοιμοι την άνοιξη του 2022 

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι «Οι συμφωνίες που έχουμε υπογράψει μιλούν για καλοκαίρι την άνοιξη φέτος στην Ελλάδα. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι τον Μάρτιο, 1η Απριλίου, καθώς οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες, θα φέρουν κόσμο». 
«Και θα είμαστε έτοιμοι, γιατί βλέπω μια πανστρατιά των ανθρώπων του τουρισμού και του εμπορίου. Βλέπω ότι όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού επενδύουν στις επιχειρήσεις τους, θέλουν να προσλάβουν και άλλο κόσμο και ότι θα είναι έτοιμοι την άνοιξη», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού. 

Θα έχουμε τουρισμό και το χειμώνα 

«Αύριο και μεθαύριο έχουμε τον Μαραθώνιο της Αθήνας. Είναι ένα σημαντικό σήμα για τα ξενοδοχεία μας, για το capacity τους, έχει έρθει κόσμος στην πόλη, επεσήμανε ο κ. Κικίλιας. 

Ανέφερε μάλιστα ότι «Φιλοδοξούμε σε συνεργασία και με το Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής και σε άλλες προωθητικές ενέργειες που θα καλύψουν το χρόνο από τώρα μέχρι το Πάσχα των  Καθολικών και το Πάσχα των Ορθοδόξων». 

«Ναι, θα έχουμε τουρισμό το χειμώνα, θα κάνουμε καμπάνια με τον ΕΟΤ για το city break σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες πόλεις, αλλά και για την ύπαιθρο και όλες τις Περιφέρειες.

Έχουμε πανέμορφους προορισμούς, Περιφέρειες, χωριά, έχουμε ορειβατικό τουρισμό, θρησκευτικό τουρισμό, γαστρονομικό τουρισμό, οινοτουρισμό, έχουμε νυχτερινή ζωή, έχουμε εμπορική κοινότητα και όλα αυτά πρέπει να τα «φωτίσουμε» και να τα μάθουν οι ταξιδιώτες και να έρθουν στη χώρα», υπογράμμισε. 

Τέλος, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει δωδεκάμηνος προορισμός και για αυτό η κυβέρνηση και το υπουργείο, όπως υποστήριξε, δουλεύει σκληρά. Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα