Τζάνετ Γέλεν: Τα νομοσχέδια Μπάιντεν θα αποπληρώσουν πλήρως τις δαπάνες τους

Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 08:36
UPD:08:39
REUTERS/PHIL NOBLE

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι ένας συνδυασμός εκτιμήσεων που έχει γίνει από το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO), την Κοινή Επιτροπή Φορολογίας και το υπουργείο Οικονομικών έδειξε ότι το νομοσχέδιο των κοινωνικών δαπανών και των δαπανών για το κλίμα του 1,75 τρισεκατομμυρίου δολαρίων «θα αποπληρώσει πλήρως τις δαπάνες του».

Σύμφωνα με τη Γέλεν η νομοθεσία «Build Back Better» θα μειώσει το αμερικανικό χρέος στη διάρκεια του χρόνου, με έσοδα μεγαλύτερα των δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ θα διασφαλίσει ότι πλούσιοι Αμερικανοί και οι μεγάλες εταιρικές κοινοπραξίας θα πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών αναμένει ότι η αύξηση των χρηματοδοτήσεων για την Υπηρεσία Ελέγχου Εισοδήματος των ΗΠΑ, για τη λήψη αυστηρών μέτρων κατά όσων δεν πληρώνουν τους φόρους τους θα αποδώσει πρόσθετα έσοδα 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η διάσταση αυτή δεν περιλαμβάνεται πλήρως στην ανάλυση του CBO, το οποίο συμπεραίνει ότι η νομοθεσία δεν συγκεντρώνει αρκετά έσοδα για την κάλυψη του κόστους των δαπανών που προβλέπει.

Στο μεταξύ, οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων προώθησαν την Πέμπτη, το κοινωνικό νομοσχέδιο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, παρά την πρόβλεψη του CBO για την αύξηση του ελλείμματος του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφους 220 έναντι 211 ενέκρινε τον κανόνα για τη συζήτηση του νομοσχεδίου ανοίγοντας το δρόμο για την πραγματοποίηση μιας ψηφοφορίας που τελικά μετατίθεται για σήμερα, σύμφωνα με τους ηγέτες των Δημοκρατικών στο ίδιο νομοθετικό σώμα.

Το νομοσχέδιο δεν υποστήριξαν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Νωρίτερα, το CBO ανακοίνωσε ότι η νομοθεσία θα αυξήσει το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού κατά 367 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία δεκαετία, παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε ότι θα υπάρξουν επιπλέον έσοδα μέσω της βελτίωσης της είσπραξης φόρων από την εφορία.

Πηγή: ReutersΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα