Γαλλία: Τι ζητεί ο Μακρόν από οικονομικούς παράγοντες εν μέσω ουκρανικής κρίσης

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 17:51
UPD:17:54
REUTERS/PIROSCHKA VAN DE WOUW

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσαν σήμερα ότι την προηγούμενη Παρασκευή ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με βασικούς οικονομικούς παράγοντες της Γαλλίας και ότι συζήτησε μαζί τους τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης.

Οι ίδιοι κύκλοι δεν επιβεβαίωσαν δημοσίευμα της εφημερίδας Figaro το οποίο ανέφερε ότι ο Γάλλος πρόεδρος τους συνέστησε να μην αποχωρήσουν εσπευσμένα από τη Ρωσία στην οποία οι γαλλικές επιχειρήσεις έχουν ισχυρές τοποθετήσεις.

Υπογράμμισαν ωστόσο ότι στόχος του προέδρου Μακρόν είναι η κατάρτιση ενός σχεδίου ανθεκτικότητας τόσο της γαλλικής όσο και της ευρωπαϊκής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου θα εξεταστεί το αν και κατά πόσο είναι εφικτό μέσω του κοινού δανεισμού να αναλάβουν επίσης από κοινού τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ το κόστος της αντιμετώπισης της ουκρανικής κρίσης. Όπως έγινε γνωστό στην συνάντηση της Παρασκευής έλαβαν μέρος 15 επιχειρηματίες, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστεξ και οι υπουργοί οικονομικών, γεωργίας, και βιομηχανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.grΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα