Οικονομική στήριξη στην Ισλανδία από Βρετανία και Νορβηγία

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008 11:35

Το ενδεχόμενο δανειοδότησης ή άλλου είδους οικονομικλής βοήθειας στην Ισλανδία εξετάζουν Νορβηγία κα Βρετανία, έγινε σήμερα γνωστό.

Η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση έχει πλήξει τα μέγιστα το κράτος των 300.000 κατοίκων.

Νορβηγική αντιπροσωπεία μεταβαίνει στην Ισλανδία για συνομιλίες με θέμα την κατάσταση και «τον τρόπο με τον οποίο ενδεχομένως να μπορέσει να βοηθήσει η Νορβηγία», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό NRK ο υπουργός Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών, Λιβ Σίγκνε Ναβασαρσέτε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι πέραν των επιπλέον δανείων, η βοήθεια ενδεχομένως να περιλαμβάνει την παροχή τεχνογνωσίας, ενώ μπορεί να επικρατήσουν άλλες προτάσεις στη διάρκεια των συνομιλιών.

Πριν από μια εβδομάδα η Κεντρική Τράπεζα της Ισλανδίας ανακοίνωσε ότι απέσυρε 400 εκατομμύρια ευρώ από τις κεντρικές τράπεζες της Δανίας και της Νορβηγίας, στο πλαίσιο συμφωνίας του Μαΐου την οποία είχε συνάψει με τις κεντρικές τράπεζες της Δανίας, της Νορβηγίας και της Σουηδίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το Ρέϊκιαβικ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση σχετικά με τη χορήγηση δανείου ύψους 5.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το κεφάλαιο αυτό θα καλύψει καταθέσεις περίπου 300.000 Βρετανών πολιτών ισλανδική διαδικτυακή τράπεζα Icesave, θυγατρική της ισλανδικής Landsbanki, που κρατικοποιήθηκε.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD

Σχολιασμένα