Την ανάθεση υπό-έργου της εκτροπής του Αχελώου καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009 17:39

Για πολιτικό ατόπημα του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανάθεση από το ΥΠΕΧΩΔΕ υπό-έργου της εκτροπής του Αχελώου.

Όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, και ενώ το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου έχει επανέλθει στην πολιτική ημερήσια διάταξη, ο υπουργός Δημοσίων Έργων Γ. Σουφλιάς ανέθεσε ένα κρίσιμο υπο-έργο της εκτροπής, που αφορά στη σήραγγα από τον ταμιευτήρα της Συκιάς προς τον Πηνειό».

«Η απόφαση αυτή», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «συνιστά ακόμη ένα μεγάλο πολιτικό ατόπημα του απερχόμενου Υπουργού, ο οποίος, μετά και τις ρυθμίσεις για την απόσυρση των ΙΧ προς όφελος των εισαγωγέων, φροντίζει, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, να "κλείσει" μεγάλες δουλειές και με το κατασκευαστικό κεφάλαιο».

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, «το έργο της εκτροπής του Αχελώου έχει κηρυχτεί πολλάκις παράνομο από το Στε, δεν μπορεί να επιχορηγηθεί από Ευρωπαϊκούς πόρους και δεν θα συμβάλλει στην ευημερία του κάμπου της Θεσσαλίας. Αντίθετα θα καταστρέψει πολύτιμα οικοσυστήματα και θα στερήσει πολύτιμους πόρους από άλλα, ήπιας κλίμακας, αρδευτικά έργα και παρεμβάσεις διαχείρισης της ζήτησης του νερού».

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ - ενώ η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει πέσει - να προκαταλάβει τις αποφάσεις της μελλοντικής κυβέρνησης είναι πολιτικά έωλη», ενώ καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει ξεκάθαρη θέση για το θέμα.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα