Σόιμπλε: Αγκυρα σταθερότητας για το ευρώ η Γερμανία

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 06:08
UPD:11:29

Η Γερμανία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως άγκυρα σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ, δήλωσε ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε.

Η Γερμανία θα συνεχίσει να λειτουργεί ως άγκυρα σταθερότητας στη ζώνη του ευρώ, ήταν το σχόλιο του υπουργείου Οικονομικών της χώρας μετά την υποβάθμιση από τη Moody's της προοπτικής της γερμανικής οικονομίας σε αρνητική.

«Η Γερμανία θα κάνει τα πάντα με τους εταίρους της για να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό η ευρωπαϊκή κρίση χρέους», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Το υπουργείο Οικονομικών λαμβάνει υπόψη του την άποψη της Moody's», συμπληρώνεται, σημειώνεται πάντως ότι η Ευρωζώνη έχει θέσει σε εφαρμογή «μια ολόκληρη σειρά μέτρων, τα οποία θα οδηγήσουν σε βιώσιμη σταθεροποίηση» και πως «η πολύ στέρεη κατάσταση της οικονομίας της ίδιας της Γερμανίας δεν έχει αλλάξει».

Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά δε, ότι η χώρα είναι πιθανόν να επιτύχει τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους της ήδη φέτος και αναμένει ισοσκελισμένο γενικό προϋπολογισμό κυβέρνησης από το 2014. «Αυτό θα θέσει το επίπεδο του χρέους σε καθαρά καθοδική τάση», εξηγεί και προσθέτει την «αξιοσημείωτη βελτίωση» στην ανακεφαλαίωση του τραπεζικού τομέα, αλλά και την σταθερή προοπτική για τους δείκτες της ανάπτυξης.

Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται αναφορά στην πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Γερμανία, στην οποία περιγράφεται ότι οι επιδόσεις της οικονομίας παραμένουν εξαιρετικές, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν γύρω της. «Οι οικονομικές αγορές έχουν μεγάλη εμπιστοσύνη στην Γερμανία και αυτό αντανακλάται στο χαμηλό κόστος δανεισμού της χώρας», τονίζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Προωθώντας στέρεες οικονομικές και δημοσιονομικές πολιτικές, η Γερμανία παραμένει ασφαλές καταφύγιο και θα συνεχίσει με υπευθυνότητα στον ρόλο της ως άγκυρα σταθερότητας στην Ευρωζώνη. Μαζί με τους εταίρους μας, θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διευθετήσουμε την ευρωπαϊκή κρίση χρέους όσο το δυνατόν γρηγορότερα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα