«Καμπανάκι» ΓΣΕΒΕΕ για αύξηση των επισφαλειών

Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 20:06

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Δ. Ασημακόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για τον κίνδυνο αύξησης των επισφαλειών λόγω του διογκούμενου χρέους.

«Καμπανάκι» για τον κίνδυνο αύξησης των επισφαλειών λόγω του διογκούμενου χρέους που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Δ. Ασημακόπουλος κατά τη διάρκεια επίσκεψης της προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκας Κατσέλη στα γραφεία της ΓΣΕΒΒΕ.

Επίσης ο κ. Ασημακόπουλος εξέφρασε την ανησυχία για την κατάσταση στην αγορά εργασίας λόγω της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Η κ. Κατσέλη από την πλευρά της παρουσίασε τις θέσεις της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας, και επικέντρωσε σε πέντε βασικές προτεραιότητες:

- Τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά με άμεση ενεργοποίηση όλων των ταμείων ανακυκλούμενων κεφαλαίων και των χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

- Τη δυνατότητα για «κούρεμα» δανείων μικρεμπόρων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που απασχολούν έως δύο άτομα, μέσω επέκτασης των ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010), όταν έχουν υποστεί μείωση στο ετήσιο καθαρό τους εισόδημα τουλάχιστον κατά 20%.

- Ουσιαστικές ρυθμίσεις επιχειρηματικών και επαγγελματικών δανείων στο πνεύμα των ρυθμίσεων του νόμου 3816/2010, με πλαφόν στο ύψος των μηνιαίων τοκοχρεωλυτικών δόσεων, ώστε να μην υπερβαίνει το 30% του ύψους των συνολικών μηνιαίων καθαρών εισοδημάτων του οφειλέτη.

- Αμεσο συμψηφισμό οφειλών μεταξύ επιχειρήσεων και δημοσίου και ρύθμιση καταβολής οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, ώστε να μην στερούνται οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

- Αναθεώρηση του συστήματος φορολογικών συντελεστών με την καθιέρωση σταθμισμένων συντελεστών για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ανάλογα με την οικονομική τους θέση, τον κλάδο, το μέγεθος και την χωροθέτησή τους.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα