Αυστραλία: Σε κινεζικά ομόλογα το 5% των συναλλαγματικών αποθεμάτων

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 12:10
UPD:12:20
REUTERS/DANIEL MUNOZ

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Reserve Bank of Australia (RBA) θα προβεί σε μαζικές αγορές ομολόγων από άλλη ασιατική χώρα πλην της Ιαπωνίας. 

Σε κρατικά ομόλογα της Κίνας σκοπεύει να επενδύσει το 5% των συναλλαγματικών της αποθεμάτων η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Reserve Bank of Australia (RBA) θα προβεί σε μαζικές αγορές ομολόγων από άλλη ασιατική χώρα πλην της Ιαπωνίας. Τα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας ανέρχονται σε 39,2 δισ. δολάρια.

«Η απόφαση της επένδυσης στην Κίνα είναι σημαντική (…) Αντανακλά την ευρύτερη οικονομική συνεργασία ανάμεσα στην Κίνα και την Αυστραλία, καθώς και τους ενισχυμένους οικονομικούς δεσμούς μας», τόνισε ο Φίλιπ Λόου, αναπληρωτής διοικητής της RBA, κατά την ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Αυστραλίας στη Σαγκάη.

«[Με την αγορά αυτή] εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη διαφοροποίηση των επενδύσεών μας και θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα τις χρηματοοικονομικές αγορές της Κίνας», προσέθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα