Επίσκεψη πρέσβεως της Αυστραλίας στη Θράκη

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 17:02
UPD:17:14
Eurokinissi/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζένη Μπλούμφιλντ (φωτογραφία αρχείου).

Επίσκεψη στη Θράκη πραγματοποίησε η πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζένη Μπλούμφιλντ στις 17 - 19 Ιουλίου.

Στις συναντήσεις της με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους τοπικούς φορείς αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς της Αυστραλίας με τη Θράκη μέσω των θρακιωτών μεταναστών στην Αυστραλία, καθώς και σε σειρά πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένου του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας - Αυστραλίας, που στοχεύουν στην περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών σε μία κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα.

Η κ. Μπλούμφιλντ συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, την Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τους Δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής, Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σαμοθράκης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κομοτηνή η πρέσβης της Αυστραλίας επισκέφτηκε το Θρυλόριο, έναν οικισμό ο οποίος έχει πάρει το όνομά του από τον Αυστραλό George Devine Treloar, Ύπατο Αρμοστή με την «Κοινωνία των Εθνών» κατά την περίοδο 1922 -1926, που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην περίθαλψη και εγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων στην περιοχή.

Συμμετείχε επίσης ως ομιλήτρια στο 4ο Συνέδριο του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης στην Σαμοθράκη, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την 150η επέτειο από την ανεύρεση της Νίκης της Σαμοθράκης, με θέμα την αύξηση της παραγωγικότητας μέσω της ποιότητας.

Στην ομιλία της η κ. Μπλούμφιλντ αναφέρθηκε στην επιτυχημένη μεταρρυθμιστική εμπειρία της Αυστραλίας που έθεσε τα θεμέλια για μία εξωστρεφή και ευέλικτη οικονομία και κοινωνία, και υπογράμμισε τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης της Θράκης ως κέντρο ιστορικό, πολιτιστικό και πολυπολιτισμικό, με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και γεωπολιτική και γεωοικονομική σημασία.

Αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, και της παραγωγής, της διακίνησης και της εμπορίας αγαθών.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα