ΥΠΟΙΚ: Ξεπέρασαν τους στόχους τα έσοδα Σεπτεμβρίου

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 13:15
UPD:13:17
REUTERS/LEONHARD FOEGER

Τα έσοδα προ επιστροφών φόρων ανήλθαν στα 4.083 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 313 εκατ. ευρώ.

Καλύτερα από τους στόχους κινήθηκαν τα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού τον Σεπτέμβριο, με το υπουργείο Οικονομικών να κάνει λόγο για «τάση σταθεροποίησης των δημοσίων οικονομικών», που, όπως λέει, επιβεβαιώνεται από τα ταμειακά στοιχεία της πορείας εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της Γενικής Κυβέρνησης κατά το οκτάμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τα έσοδα προ επιστροφών φόρων ανήλθαν στα 4.083 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 313 εκατ. ευρώ ή 8,3% έναντι του στόχου που είχε τεθεί και 614 εκατ. ευρώ ή 17,7% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα.

«Συνεπώς, ενισχύεται η εκτίμηση ότι βήμα - βήμα προσεγγίζεται ο στόχος: Ο Προϋπολογισμός της Γενικής Κυβέρνησης για το 2013 θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα», επισημαίνει ο κ. Σταϊκούρας. Επισημαίνει δε, ότι η εκτίμηση αυτή είναι προϊόν ρεαλιστικής ανάλυσης των δεδομένων και όχι διάθεσης για πανηγυρισμούς.

«Βεβαίως και δεν επιτρέπεται εφησυχασμός. Χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια στις προσπάθειες. Έχουμε χρέος να δικαιώσουμε τις τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα