«Κοντά σε συμφωνία» για την πώληση αεροσκαφών στην Ιαπωνία η Airbus;

Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2013 06:14
UPD:11:07
REUTERS/Toru Hanai

Κοντά στην επίτευξη συμφωνίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για την πώληση αεροσκαφών στην Ιαπωνία, στην οποία κυριαρχεί η ανταγωνίστρια εταιρεία Boeing, βρίσκεται η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών, Airbus, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στο θέμα, η συμφωνία αναμένεται να περιλαμβάνει την πώληση αεροσκαφών τύπου A350 στην αεροπορική εταιρεία Japan Airlines Ltd (JAL).

Στη Γαλλία, η Airbus είχε ανακοινώσει ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική σύσκεψη, ωστόσο αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες. Όπως αναφέρει το Reuters, δεν υπήρχε καμία άμεση ένδειξη για το αν η σύσκεψη θα σχετίζεται με παραγγελία αεροσκαφών.

«Φαίνεται λες και η JAL αποφάσισε ότι προτιμά την Airbus», δήλωσε στο πρακτορείο η πηγή υπό τον όρο της ανωνυμίας. Όπως διευκρίνισε, η συμφωνία θα περιλαμβάνει την πώληση 25 αεροσκαφών, η αξία των οποίων ανέρχεται περίπου στα 7 με 8 δισ. δολάρια, ανάλογα με τον τύπο των αεροπλάνων.

Ο επικεφαλής πωλήσεων της Airbus, Τζον Λίχι, είχε δηλώσει στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι «δεν έχει εγκαταλείψει» τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας με την Ιαπωνία, όπου η Boeing εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ο κύριος προμηθευτής αεροσκαφών για την JAL.

Πηγές: ΑΜΠΕ, ReutersΠροτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα