ΤΧΣ: Προσαρμογή του χρονοδιαγράμματος για την ΑΜΚ της Eurobank

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 18:36
UPD:23:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ

Την προσαρμογή του χρονοδιαγράμματος της συναλλαγής σχετικά με την άντληση περίπου δύο δισ. μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από τη Eurobank, ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

H προσαρμογή θα γίνει για να ληφθεί υπ’όψιν η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μελλοντικών κεφαλαιακών αναγκών του τραπεζικού κλάδου και του νέου πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης,

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Eurobank και το ΤΧΣ εκτιμούν το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών, ενώ το TXΣ υποστηρίζει την προσήλωση της τράπεζας στην προσπάθεια πρόσβασης στις αγορές για την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της το συντομότερο δυνατό.

Από πλευράς της, η Eurobank αναμένει ότι η κεφαλαιακή της θέση κατά την 31η Δεκεμβρίου 2013 θα είναι υψηλότερη από τα ελάχιστα εποπτικά όρια.

H Lazard Freres ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ. Η Barclays Bank PLC, ενεργώντας μέσω της επενδυτικής της τράπεζας, το υποκατάστημα Λονδίνου της Deutsche Bank AG, και η JP Morgan Securities PLC, ενεργούν ως διεθνείς συντονιστές της συναλλαγής.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ

Σχολιασμένα