Αυξήσεις φόρων στη Σουηδία

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 11:06
UPD:11:15
EPA/JULIEN WARNAND

Ο υπουργός Οικονομικών Άντερς Μποργκ ανακοίνωσε πως με τα μέτρα αυτά, που συμπεριλαμβάνουν αύξηση των φόρων στα αυτοκίνητα, τα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό, θα εξοικονομηθούν έως 9,2 δισ. σουηδικές κορώνες (1,42 δισ. δολ.) ετησίως την επόμενη τετραετία (φωτογραφία αρχείου).

Πακέτο φορολογικών αυξήσεων ανακοίνωσε σήμερα η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Σουηδίας, σε μια προσπάθεια να τονώσει τα δημόσια οικονομικά της χώρας, τα οποία ήδη θεωρούνται μεταξύ των ισχυρότερων στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Οικονομικών Άντερς Μποργκ ανακοίνωσε πως με τα μέτρα αυτά, που συμπεριλαμβάνουν αύξηση των φόρων στα αυτοκίνητα, τα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό, θα εξοικονομηθούν έως 9,2 δισ. σουηδικές κορώνες (1,42 δισ. δολ.) ετησίως την επόμενη τετραετία.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα θα αποφέρουν 6,9 δισ. σουηδικές κορώνες το 2015, που θα αυξηθούν σε 9,1 δισ. κορώνες τα επόμενα δύο χρόνια και στις 9,2 δισ. κορώνες το 2018.

Η Σουηδία έχει ανακάμψει σχετικά γρήγορα από την οικονομική κρίση, εν μέρει χάρη στα ισχυρά δημοσιονομικά της, τα οποία επέτρεψαν στην κυβέρνηση να μειώσει τη φορολογία και να αυξήσει τις δαπάνες για να τονώσει την ανάπτυξη.

Ωστόσο, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για επιτάχυνση της ανάπτυξης φέτος, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η δημοσιονομική πολιτική πρέπει να γίνει και πάλι πιο αυστηρή.

Πηγή: Reuters

 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα