Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι ευρωαγορές

Εν αναμονή θετικών στοιχείων και από τις ΗΠΑ
Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 15:13
UPD:15:15
REUTERS/STRINGER/GERMANY

Με ισχυρά κέρδη διαμορφώνονται οι ευρωπαϊκές δείκτες, παρακάμπτοντας την πτώση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία και αναμένοντας θετικά οικονομικά στοιχεία από την αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, στις 15:02, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,14% στις 6.595 μονάδες, ο γερμανικός DAX  ενισχύεται κατά 1,57% στις 9.334 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 1,40% στις 4.336 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με κέρδη 0,9% στις 327,32 μονάδες.

Στο ταμπλό, με κέρδη 5,7% κινείται η EasyJet, καθώς ανακοίνωσε ότι οι προ φόρων ζημίες αναμένεται να μειωθούν σημαντικά το εξάμηνο που λήγει τον Μάρτιο. Η εταιρεία αναμένει τις ζημίες να διαμορφωθούν στα 55 - 65 εκατ. στερλίνες.

Ανοδικά κατά 4,3% κινείται η Luxottica, η οποία ανακοίνωσε ότι θα κάνει χρήση της τεχνολογίας της Google στο σχεδιασμό των γυαλιών Ray-Ban και Oakley.

Με τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ήτοι 8,2%, διαμορφώνεται η PostNL, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της από την JP Morgan σε buy (αγορά), από neutral (ουδετερότητα) προηγουμένως. Η PostNL ωστόσο είχε χάσει το 28% της αξίας της από τις 23 Φεβρουαρίου έως χτες.

Πάντως, οι αγορές σήμερα φαίνεται ότι έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους στα οικονομικά στοιχεία τα οποία και αναμένονται, αφήνοντας προς το παρόν τις εξελίξεις στην Ουκρανία σε δεύτερο επίπεδο. Σήμερα, έγινε γνωστό ότι ένας  εκ των ηγετών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» της Ουκρανίας, ο Ολεξάντρ Μουζίτσκο, δολοφονήθηκε στην δυτική ουκρανική πόλη Ρίβνε.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στις 110,7 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo στη Γερμανία τον Μάρτιο, από 111,3 μονάδες που είχε διαμορφωθεί τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές ανάμεναν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει οριακά στις 111 μονάδες. Ωστόσο, σημαντική άνοδο σημείωσε ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών, που διαμορφώθηκε στις 115,2 μονάδες, από τις 114,40 μονάδες τον Ιανουάριο.

Επίσης, σήμερα αναμένεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, καθώς και η πορεία των πωλήσεων νέων κατοικιών.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα