ΟΟΣΑ: Συστάσεις για εφαρμογή των προγραμμάτων στήριξης

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 12:56
UPD:12:59
EPA/YOAN VALAT

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία.

Την εκτίμηση ότι ο στόχος για αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας κατά 2%, τον οποίο έχει θέσει η ομάδα των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών (G20), θα υπερκαλυφθεί εφόσον αυτές εφαρμόσουν τα προγράμματα στήριξης, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία.

Από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της G20 το Σαββατοκύριακο, ο κ. Γκουρία ανέφερε σε συνέντευξή του ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί επιπλέον κατά 2,1% έως το 2018. «Το μεγάλο “αν” είναι η πλήρης εφαρμογή (σ.σ.: των προγραμμάτων στήριξης) και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς πάντα να το υποθέτει», συμπλήρωσε.

Οι χώρες της G20 έχουν υποβάλει σχέδια για να επιτύχουν τον στόχο αύξησης του συνολικού ΑΕΠ κατά 2% επιπλέον, ή περισσότερο, σε ένα διάστημα πέντε ετών.

Ο Αυστραλός υπουργός Οικονομικών Τζό Χόκι είχε δηλώσει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 τον Σεπτέμβριο ότι τα μέτρα που είχαν προταθεί τότε από τα μέλη της ομάδας κάλυπταν περίπου το 90% του στόχου. «Υπάρχει ένα μεγάλο βάρος στους ώμους των ηγετών και των υπουργών Οικονομικών να εφαρμόσουν το σχέδιο για την ενίσχυση της ανάπτυξης στον κόσμο και έτσι να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε ο κ. Χόκι σήμερα στο Μπρίσμπεϊν.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα