Γκ. Χαρδούβελης: Το κλειδί για την αποφυγή κλυδωνισμών το κρατάει η ΕΚΤ

«Ασφαλείς οι καταθέσεις»
Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 11:25
UPD:15:03
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

«Προετοιμαζόμαστε για να αντέξουμε τυχόν κλυδωνισμούς», τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα» εν όψει της αυριανής τρίτης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου και του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών.

«Περάσαμε ήδη νομοθετήματα που παρέχουν ασφάλεια στις καταθέσεις, είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εταίρους μας, ενώ όλη η κυβέρνηση θα βρίσκεται επί ποδός και σε επαγρύπνηση» αναφέρει ο κ. Χαρδούβελης, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει «στο επόμενο στάδιο που θα βασίζεται στο δικό μας σχέδιο ανάπτυξης, με δική μας πρωτοβουλία, χωρίς τον πειθαναγκασμό της τρόικας».

Ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαιώνει πάντως ότι «οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς» και επισημαίνει: «Εμείς ως υπουργείο φροντίσαμε την τελευταία εβδομάδα και νομοθετήσαμε τη δυνατότητα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να δανείζει χρήματα στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων σε περίπτωση που χρειαστεί ένα απόθεμα μεγαλύτερο από αυτό που διαθέτει για να στηρίζει τους καταθέτες».

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογής νέας κυβέρνησης με αντιμνημονιακό προσανατολισμό σημειώνει ότι «το κλειδί για την αποφυγή κλυδωνισμών και τη μετέπειτα οικονομική μας πορεία το 2015 το κρατάει η ΕΚΤ». «Το κλειδί αυτό εύκολα και απότομα μπορεί να κλείσει τη χρηματοδότηση προς τις τράπεζες και έτσι να στραγγαλίσει την ελληνική οικονομία σε χρόνο Dt», καταλήγει.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα