Σε κλοιό πιέσεων τα ελληνικά ομόλογα

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 15:07
UPD:15:10
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Πιέσεις δέχονται σήμερα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, εν μέσω ανησυχιών για την έκβαση των επικείμενων εκλογών και για τα σενάρια περί πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η απόδοση των τριετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 55 μονάδες βάσης στο 12,74%, έχοντας φθάσει στη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής έως το 14,07%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 2012.

Η τιμή στη δευτερογενή αγορά των ομολόγων, τα οποία εκδόθηκαν το περασμένο καλοκαίρι με κουπόνι 3,375%, υποχώρησε στο 80,78% της ονομαστικής τους αξίας.

Η απόδοση των δεκαετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 18 μονάδες βάσης στο 9,43%.

«Η μεταβλητότητα αναμένεται ότι θα είναι το χαρακτηριστικό της ελληνικής αγοράς χρέους καθώς κινούμαστε προς τις εκλογές. Αυτό, λόγω της αβεβαιότητας, τόσο όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών όσο και αναφορικά με τη σχέση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Το βασικό ερώτημα είναι πόσο μεγάλη επίπτωση θα έχει αυτό στις άλλες χώρες της περιφέρειας (της Ευρωζώνης)», δήλωσε ο επικεφαλής της στρατηγικής επιτοκίων για την Ευρώπη της τράπεζας Rabobank στο Λονδίνο.
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα