Εθνική στρατηγική εξωστρέφειας ζητεί από τη νέα κυβέρνηση ο ΠΣΕ

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 15:09
UPD:15:11
MOTION TEAM/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Τους βασικούς άξονες προτεραιότητας για μία συνεκτική και αποτελεσματική εθνική στρατηγική εξωστρέφειας, προέβαλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ως απαραίτητη προϋπόθεση οικονομικής ανάπτυξης, εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον ΠΣΕ, «όλες οι υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου συμφωνούν για την προώθηση μεταρρυθμίσεων και άμεσων μέτρων που συνοψίζονται στους εξής βασικούς άξονες:

-Ενίσχυση Ρευστότητας των Επιχειρήσεων: μέσα από τη νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα, από Προγράμματα Προχρηματοδότησης Εξαγωγών και την Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

-Ελάφρυνση Επιβαρύνσεων Πολιτών και Επιχειρήσεων: με αναμόρφωση του φορολογικού πλαισίου, μείωση φορολογικών συντελεστών, μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας και μείωση του ενεργειακού κόστους για τις μονάδες παραγωγής

-Επιθετική προώθηση-προβολή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό: με σύγχρονους τρόπους marketing και δικτύωσης, που στόχο θα έχουν την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των εμπορικών εταίρων και αύξηση της προστιθέμενης αξίας των εξαγωγών.

-Μεταφορά Εξαγωγικής Τεχνογνωσίας σε ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις και Κίνητρα Αύξησης της Απασχόλησης: μέσω προγραμμάτων Εκπαίδευσης-Κατάρτισης, Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων και αξιοποίησης του ανθρώπινου κεφαλαίου της χώρας».

-Ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων απλοποίησης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των διαδικασιών εξωτερικού εμπορίου, προκειμένου να απελευθερωθεί παραγωγικό και επενδυτικό δυναμικό, που θα οδηγήσει σε αύξηση εξαγωγών κατά 30%, προκειμένου να προσεγγίσουν και να υπερβούν τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Χριστίνα Σακελλαρίδη τόνισε ότι «αποτελεί εθνικό ζητούμενο να σταλεί από τις υγιείς πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ως προς την επόμενη ημέρα της χώρας και τον πιο αξιόπιστο τρόπο επίτευξης της οικονομικής ανάπτυξης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της ανάκτησης της εμπιστοσύνης των εταίρων, ακόμη και της ίδιας της εξυπηρέτησης του χρέους της χώρας».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα