Γ. Σταθάκης: Ανακριβές το δημοσίευμα για το ΕΣΠΑ

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015 15:11
UPD:19:12
EUROKINISSI/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης (φωτ. αρχείου).

Το δημοσίευμα του Βήματος για δήθεν πάγωμα του ΕΣΠΑ δεν είναι μόνο ανακριβές, αλλά εντελώς εκτός θέματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης σχολιάζοντας δημοσίευμα του Βήματος, σύμφωνα με το οποίο κλείνουν μέχρι νεωτέρας τη στρόφιγγα σε 25 δισ. ευρώ.

Ανάλογη διάψευση είχε κάνει και στο Twitter.

Στο μεταξύ από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε ανακοίνωση που υπενθυμίζει ότι πριν 10 μέρες, την 5η Μαρτίου, ο υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα ανάπτυξης του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είχε αναφερθεί με ερώτηση που είχε καταθέσει προς τον υπουργό Οικονομίας στον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ επισημαίνοντας πως «τυχόν καθυστέρηση της υλοποίησης των προγραμματισμένων δράσεων αλλά και των νέων δομών και διαδικασιών διαχείρισης μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο κονδύλια ύψους 28 δισ. ευρώ, τα οποία διεκδίκησε και πέτυχε η προηγούμενη κυβέρνηση, οδηγώντας σε αδιέξοδο μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζομένους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, που έχουν βασίσει τη βιωσιμότητα και την εξέλιξη των επιχειρήσεών τους».

«Αήμερα μέσω κυβερνητικών διαρροών μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ πως "παγώνει" η πρόσβαση στο ΕΣΠΑ σε κονδύλια ύψους 25 περίπου δισ. ευρώ. Όσο για το tweet του κ. Σταθάκη, δεν μας πείθει», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί «την κυβέρνηση των non papers να σταματήσει τα παιχνίδια με τις διαρροές και τα tweets και να φέρει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το θέμα ώστε να ενημερωθούν όλα τα κόμματα και να συντονίσουμε τις δράσεις μας προς όφελος των πολιτών».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα